Öğrenciler için mazeret izni nereden, nasıl alınır? Mazeret izni devamsızlıktan düşer mi? soruları sosyal medyada gündem oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kovid-19 hastası veya teması nedeniyle karantinada olan öğrencilerin okula belge sunmaları halinde mazeretli sayılacağını bildirdi. Mazeret izni ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Öğrenciler için mazeret izni nereden, nasıl alınır? Mazeret izni devamsızlıktan düşer mi? işte detaylar…

ÖĞRENCİLER İÇİN MAZERET İZNİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrenciler ile Covid -19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler mazeretlerine ilişkin e-Nabız Sistemi'nden alacakları belgeyi okul müdürlüklerine iletmeleri halinde mazeretli sayılacak.

MAZERET İZNİ DEVAMSIZLIKTAN DÜŞER Mİ?

Öğrencilerin okula devam edemedikleri günlerde işlenen derslere yönelik ilgili öğretmenler tarafından velilere ve öğrencilere gerekli rehberlik yapılacak, öğrencilerin TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr portalında yer alan içerikleri takip etmeleri sağlanacak.

Editör: TE Bilisim