E devlet üzerinden online alınabilir. Türkiye’nin neresinde olduğunuzun bir önemi yok. Bilgisayarınızı bulunduğunuz yerde açarak, sıra beklemeden, zaman kayıp etmeden eğitim videolarına ulaşarak girişimcilik sertifikasına sahip olabilirsiniz. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikasına sahip olduğunuzda, kurum tarafından sunulan desteklerden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Almak için Başvurular Nasıl Yapılır?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almak için başvuru e devlet üzerinden yapılır. Eskiden olduğu gibi belli bir tarih beklenmesine gerek yok. Eğitim almak için ön mülakat da istenmiyor. Yapmanız gereken tek şey başvuru formunu doldurmak olacak. E devlet sisteminize şifrenizle girin. Eğer daha önce e devlet şifresi almadıysanız, yenisini belli bir bedel karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. İnternete bağlanan akıllı telefon, tablet gibi cihazlarınızı kullanarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Bunlara sahip olmanız başvuru yapmak için yeterli olacak. Ancak elbette şartları da taşıyor olmanız gerekir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almak için şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişinin herhangi bir yasa dışı suç örgütü mensubu olmaması gerekir.
  • Daha önceden eğitim alınmamış olması gerekir.
  • 18 yaş ve üzeri kişiler bu sertifikayı almaya hak kazanabilirler. Herhangi bir üst yaş sınır konulmamıştır.

Bu şartları sağlamayan kişilerin yaptığı başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Şartları sağlayan herkes belgeyi almaya hak kazanamaz.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası geçerlilik süresi kişinin dersleri nerede aldığına göre değişir. Eğer girişimcilik sertifikasını almak için derslere dersliklerden girdiyseniz sertifika 01.01.2022 tarihine kadar geçerli olacaktır. Yeni sistem olan uzaktan eğitim sistemiyle belge almanız halinde belgenin herhangi bir son geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Eğer belgenizi örgün eğitim üzerinden aldıysanız, uzaktan eğitim alarak girişimcilik sertifikası tarihini uzatabilirsiniz. KOSGEB belge sürelerini uzatılması konusunda esneklik sunmaktadır.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası İçin Hangi Dersler Verilir?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almak için verilen dersler şu şekilde sıralanabilir:

  • Finansal planlama dersleri,
  • Rakip analizi dersleri,
  • Pazar araştırması yapılması,
  • İş fikrini oluşturmak için verilen dersler işinizi kurma yolunda size yol gösterici olacaktır.

Sertifikanın alınması için girişimcilik hakkında önemli dersler verilmektedir. Bu eğitimleri almanız işletmenizin çok daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacak.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Kayıp Olunca Ne Yapmak Gerekir?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikasının kayıp olması halinde e devlet üzerinden yeniden belgenizi uğraşmadan alabilirsiniz. Daha önceden girişimcilik sertifikasının kayıp edilmesi halinde yoğun uğraş vermek gerekiyordu. Ancak şimdi bütün bilgilere erişim e devlet üzerinden mümkün olmaktadır. Dilerseniz belgenizi yenileyebilirsiniz de. Sertifikayı yenilemek istediğinizde ya da belgeyi yeniden çıkarmak istediğiniz zaman aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

  • E devlet sistemine girişinizi yapın.
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası sorgulaması yapın.
  • Aktif bir belgeniz olması halinde katılım belgenizi ekranda görebileceksiniz.
  • Katılım bağlantısı linkine tıkladığınız zaman yazıcıdan doğrudan çıktı alabilirsiniz.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası için Uzaktan Eğitim Portalına Giriş Nasıl Yapılır?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almak için uzaktan eğitim portalına giriş yapmak için arama motoruna yazmanız yeterli olur. Online ve ücretsiz şekilde KOSGEB eğitimlerini alabilirsiniz. Eğitimler tamamlandıktan sonra sertifika belgesini yine aynı sistem üzerinden alabilirsiniz. Katılımcı hiçbir şekilde ücret ödemez. Ana modüllerin sertifikayı almak için tamamlanması gerekir. Hem sabit hem de mobil cihazlardan portala erişim sağlayabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim