Devlette PCR testi sonucu kaç saatte çıkar, kaç gün sürer? PCR sonuçları ne kadar sürede belli olur? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. PCR testi veren vatandaşlar, Koronavirüs testinin negatif mi yoksa pozitif mi olduğunu öğrenmek için PCR testi sonucu kaç saatte çıkar diye merak ediyor. Test sonucunu kullanarak seyahat etmeyi ya da sosyal etkinliğe katılmayı planlayanlar, söz konusu etkinlikten ne kadar süre önce test vermesi gerektiğini merak ediyor. Peki, Devlette PCR testi sonucu kaç saatte çıkar, kaç gün sürer? PCR sonuçları ne kadar sürede belli olur? İşte tüm detaylar haberimizde…

DEVLETTE PCR TESTİ SONUCU KAÇ SAATTE ÇIKAR, KAÇ GÜN SÜRER?

PCR testi devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapıldığı gibi özel sağlık kuruluşlarında da ücret karşılığında yapılmaktadır. Test sonuçları 1-3 gün içerisinde çıkar ve açıklanır. Test esnasında verilen barkod numarasıyla e-Nabız sistemi üzerinden görüntülenebilir.

PCR SONUÇLARI NE KADAR SÜREDE BELLİ OLUR?

Test sonuçları çıktığında otomatik olarak e-Nabız sistemine tanımlanır. T.C. kimlik numarasıyla sisteme giriş yaparak test sonucuna ulaşılabilir.

PCR (Covid 19) test sonucunuzu almak için sağlık kuruluşlarına gitmenize gerek yoktur. Sonuçları, test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığımızın E-Nabız sisteminden alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim