Uzun bir süredir ‘6’ numara arayışını sürdüren ve Gedson Fernandes, Seri, Diawara, Mendy gibi yıldız futbolcularla ilgilenmesine rağmen sürpriz bir transfere imza atan Galatasaray’ın Assuncao hamlesi hayli dikkat çekti.

Çok gizli yürütülen operasyonda 21 yaşındaki Brezilyalı orta sahayı sabah saat 05:00’da bitiren Galatasaray, oyuncu için Famalicao ile anlaşmaya varırken, Assuncao’nun makul fiyatlara bitirilmesi ise yönetim başarısı olarak ön plana çıktı.

Miralem Pjanic’i İstanbul’a getirerek bir anda gündeme damga vuran Ahmet Bulut’un Assuncao’nun da işini bitirmesi Galatasaray camiasını memnun ederken, Bulut’un oyuncu hakkında yaptığı yorum taraftarlara ışık tuttu. Assuncao’nun 1 yıllığına kiralandığını açıklayan Ahmet Bulut satın alma opsiyonunu 4 milyon euro olarak belirtirken, ünlü menajer Galatasaray’ın scout ekibinin de uzun bir süredir futbolcuyu takip ettiğini kaydetti.

İşte Ahmet Bulut’un Assuncao ifadeleri:

Oyuncuyu sabah saat 05:00 gibi bitiridik. Assuncao daha 21 yaşında olmasına rağmen Famalicao’da kaptanlık yapıyordu. Bazı yorumları okuyorum geldiği takımla ilgili fakat Marcao nereden geldi? Merih Demiral Portekiz’de hangi takımda oynadı? Bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. İlla bir futbolcunun büyük takımlara transfer olması için Porto’da, Benfica’da, Lizbon’da oynaması mı gerekiyor?

Assuncao 1 yıllığına kiralandı, sözleşmesinde 4 milyon euro civarında satın alma opsiyonu bulunuyor, maaşı ise 500-700 bin euro aralığında… Bana göre Assuncao ‘ Yeni Gedson Fernandes’ olur.

Editör: TE Bilisim