Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti. Duygun Yarsuvat, 2020 yılının son dönemlerinde koronavirüse yakalanmış ve durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilerek yoğun bakıma alınmıştı. Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında vefat etti. 

Duygun Yarsuvat, 2020 yılının son dönemlerinde koronavirüse yakalanmış ve bir süre hastanede tedavi görmüştü. O dönem yaklaşık 1 hafta hastanede koronavirüs tedavisi gören Duygun Yarsuvat, sürecin devamında durumunun ağırlaşması sebebiyle entübe edilerek yoğun bakıma alınmıştı. Duygun Yarsuvat daha sonra doktorların olumlu görüş vermesinin ardından taburcu edilmişti.

Ailesine, sevenlerine ve Galatasaray camiasına başsağlığı diliyoruz.

Duygun Yarsuvat kimdir?

Profesör Dr. Duygun Yarsuvat, 18 Ağustos 1937 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Orta öğrenimini İstanbul, Galatasaray Lisesi’nde (1948-1957) tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1961 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne asistan olarak atanmıştır. Lisansüstü eğitim çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başlamış, 1964 yılında Belçika’da Brüksel Kitle İletişim Araçları Enstitüsü; 1966 yılında Amerika’da Princeton Üniversitesi’nde devam etmiştir. 1966 yılında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri” başlıklı teziyle “hukuk doktoru” ünvanını almıştır. 1971 yılında ise aynı Üniversitede “Trafik Suçları Kriminolojisi” isimli Doçentlik tezi, jüri tarafından ittifakla kabul edilerek “doçentlik” payesine yükseltilmiştir. 1978 yılında “Çalışma Ceza Hukuku” başlıklı profesörlük tezi İstanbul Üniversitesi tarafından kabul edilerek, “profesör” ünvanına sahip kılınmıştır.

1967 yılında Amerika’da Columbia Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Hukuk Mastırı; 1978 yılında da İsviçre’de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında sürdürmüştür.

2014 yılında başkanlığa seçilmişti

Duygun Yarsuvat 2 Ekim'de Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı seçimlerine aday olmuş; 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda 1777 oy alarak rakibi Alp Yalman'a 211 oy fark atarak 35. Galatasaray SK başkanı seçilmişti. Yarsuvat, Galatasaray Spor Kulübü tarihinde en yaşlı seçilmiş başkan olarak kulüp tarihine geçmişti.

Daha sonra Yarsuvat'ın başkanlığı, 23 Mayıs 2015'te gerçekleşen olağan genel kurulda yönetimindeki Dursun Özbek'in seçilmesinin ardından sona erdi.

Fenerbahçe'den Duygun Yarsuvat mesajı

"Galatasaray Spor Kulübü'nün eski Başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Duygun Yarsuvat'a Allah'tan rahmet, Galatasaray Spor Kulübü'ne, Duygun Yarsuvat'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Fenerbahçe Spor Kulübü"

Beşiktaş başsağlığı diledi

"Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duygun Yarsuvat’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz."

Galatasaray'dan başsağlığı mesajı

"Galatasaray Spor Kulübü 35. Başkanı Sn. Duygun Yarsuvat'ı kaybettik. Yarsuvat'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz."

Editör: TE Bilisim