VGM burs başvuru şartları neler ve nereden yapılır? Vakıflar burs başvurularında son durum ne? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde ortaöğretim ve yükseköğrenim öğrencilerine verilen burs imkanı hakkındaki ayrıntılar öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine “Ortaöğrenim Bursu”, üniversite öğrencilerine ise “Yükseköğrenim Bursu” veriliyor. Peki; VGM burs başvuru şartları neler ve nereden yapılır? Vakıflar burs başvurularında son durum ne? İşte VGM burs başvurularında son durum.

VAKIFLAR BURS BAŞVURULARINDA SON DURUM NE?

2021 VGM Burs başvuruları henüz başlamadı. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde olacaktır.

Gerek ortaöğrenim eğitim yardımları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur.

VGM BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER VE NEREDEN YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az on beş gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.

Editör: TE Bilisim