Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Diyarbakır Sur Ulu Camii'nde çifte ezan okudu. Okunan Ezan-ı Muhammedi videosunu izlemek isteyen vatandaşlar Hafız Osman Şahin'in biyografisi hakkında da bilgi edinmek istiyor. Peki, Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ulu Camii'nde okunan çifte Ezan-ı Muhammedi'ye iştirak eden Hafız Osman Şahin kimdir? Hafız Osman Şahin Ezan-ı Muhammedi videosunu izlemek için haberimizin sonundaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin kimdir? 

1967 yılında Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde dünyaya gelen Hafız Osman Şahin, ilkokulu köyünde tamamladı.

Hafızlığı, din görevlisi olan babasından yapan Şahin, 1985 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesini, 1991’de de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim dalında Yüksek Lisans yapan ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimlerinde Kıraat alanında doktora çalışmasını sürdüren Şahin, 1987-1993 yılları arasında Beyazıt Camii imamları Reisül Kurra Abdurrahman Gürses ve İsmail Biçer Hocalardan özel olarak tashih-i huruf ve aşere takrib okuyup icazet aldı. 

Hafız Osman Şahin, Fakülte yıllarında Fatih Camii’nde Emin Saraç Hoca’nın ders halkasına katılıp Tefsir, Hadis ve Fıkıh dersleri aldı. Ülkemizi uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarında Suudi Arabistan, Katar, Filistin, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Moskova’da yarışmacı ve jüri üyesi olarak temsil etti.

İstanbul’un muhtelif camilerinde imam-hatip olarak çalıştıktan sonra, 1996-2013 yılları arasında 17 yıl İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görev yaptı.

Hafız Osman Şahin, Cami görevinin yanında resmi ve özel olarak tashih-i huruf ve kıraat dersleri vererek talebe yetiştirdi. 

18.04.2013 tarihinde Başkanlık Müşaviri olarak atanan Şahin, 25.11.2013 tarihinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına vekâleten, 03.03.2014 tarihinde ise asaleten atandı. 

Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İşte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Hafız Osman Şahin'in çifte Ezan-ı Muhammedi okuduğu görüntüler;

Editör: TE Bilisim