Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Şişecam Fabrikası Üretim Hattı Açılış töreninde açıklamalarda bulundu. "Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır" diyen Erdoğan, " Türkiye'nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, tesisimizin sektöre hayırlı olmasını diliyorum. Diğer yatırımcıları da ülkemizdeki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Yaklaşık 12 bin kişiyle istihdam sağlayan Şişecam'ın pazar payı 86 yıldır istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu ülkede insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır. Şişecam 86 yıllık mazisiyle Türk ekonomisinin hangi zorluklardan geçtiğinin en güzel örneğidir.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK DÜZ CAM ÜRETİM TESİSİ

Polatlı Üretim Tesisi Şişecam küresel vizyonunun yeni halkasını oluşturuyor. 1 milyarlık bu ilave yatırımla düz cam kapasitesini 2 milyon tona çıkardı. 540 bin tonluk hacmiyle Avrupa'nın en büyük düz cam üretim tesisidir. Cama dayalı ürünlerin inşaattan otomotive her alanda kullanımının yaygınlaştığı düşünüldüğünde ülkemiz ekonomisi için taşıdığı önem daha iyi anlaşılacaktır.

1 MİLYAR LİRA İLAVE YATIRIM

Bursa, Kırklareli, Mersin ve Ankara'da üretim yapan firma 1 milyar lira ilave yatırımla düzcam üretim kapasitesini 2 milyon tona çıkarmıştır. Bu tesis 540 bin tonluk hacmiyle Avrupa'nın en büyük düz cam üssü olmanın yanı sıra 315 insanımıza ilave istihdam sağlamakta. Cama dayalı ürünlerin inşaattan, otomotive elektronikten savunma sanayine hemen her alanda kullanımının yaygınlaştığı düşünüldüğünde bu tesisin ülkemiz ekonomisi için taşıdığı önem çok daha iyi anlaşılacak.

"İÇ PİYASAMIZDAN KARŞILANMASINI ARZU EDİYORUZ"

Özellikle güneş paneli camlarıyla sağlık endüstrisinde kullanılan camlar bunların başında geliyor. Her stratejik üründe olduğu gibi nitelikli cam ürünlerinde talebin kendi iç piyasamızdan karşılanmasını arzu ediyoruz. Şişecam'ın engin tecrübesi ve güçlü kapasitesiyle bu eksiği gidereceğine inanıyoruz.

Şu an içinde bulunduğumuz bu fabrika için 2 adet yatırım teşvik belgesi düzenleyerek 751 milyon liralık yatırımın önünü açtık. Devletten aldığını milletine fazlasıyla geri veren Şişecam, dünya çapındaki üretim ağıyla bu destekleri ziyadesiyle hak ettiğini göstermiştir.

"DİĞER FİRMALARIMIZI ÜLKEMİZDEKİ YATIRIM İMKANLARINI DEĞERLENDİRMEYE DAVET EDİYORUM"

Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri var. Bundan sonra da Türkiye'nin potansiyeline inanan ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz.

Tesisimizin ülkemiz sanayine ve sektöre hayırlı olmasını diliyorum. Diğer firmalarımızı da ülkemizdeki yatırım imkanlarını değerlendirmeye davet ediyorum.

"KENDİ İHA'SINI, SİHA'SINI YAPAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK"

Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen daha demokratik ve müreffeh Türkiye hayalimizden hiç vazgeçmedik. Türkiye'yi Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi ile tanıştırdık. 36 milyar dolardan devraldığımız yıllık ihracatı 207 milyar doların üzerine çıkardık. Ülkemizi 17. sıradan 11. sıraya yükselttik. Tabanca mermisi yapamayan bir ülkeyken, kendi İHA'sını, SİHA'sını OBÜS'ünü yapan bir ülke haline geldik. Enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan, 100 bin megavat sınırına getirdik.

Göreve geldiğimizde 414 bin kişinin istihdam edildiği OSB'ler bugün 2 milyon 200 bin kişinin ekmek kapısı oldu. Bu hakikatlere rağmen birileri ısrarla Türkiye'de fabrika yok diyerek bizden ziyade sanayicimize hakaretini sürdürüyor. Ardı ardına açılan fabrikaları, üretim tesislerini, OSB'leri görmeyenlere ne desek boş.

"TEKNOFEST 21-26 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL'DA"

Onlar görmese de, anlamasa da, dile getirmese de, tüm bu yatırımlar salgın döneminde meyvesini vermeye başladı. Salgının zirvesi diyebileceğimiz 2020 yılında birçok G-20 ülkesi havlu atarken biz en çok büyüyen 2. ülke olduk.

Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülkedir. İHA'larda dünyanın 3 ülkesi arasındayız. Milli Muharip Uçağımızın katılımı ile de dünyanın 1 numarası olacağımıza inanıyorum.

Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi Türkiye'nin Otomobili (TOGG) ile yakalayacağımıza inanıyorum. 2022 yılının sonunda yerli arabamızı banttan indirmeyi hedefliyoruz.

Buradan bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. TEKNOFEST 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak."

Editör: TE Bilisim