Terör örgütleriyle mücadele-de en ön safta uzman çavuşlar yer alıyor. Cephe önünde vatan uğruna ellerinden gelen bütün fedakârlıkları gösteren kahraman askerler, geride özlük hakları sorunuyla karşılaşıyor.“

ÖZLÜK HAKLARINI İSTİYORUZ

”Uzman çavuşların bu sorunuyla mücadelede Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan büyük rol oynuyor. Doğan, Milli Savunma Bakanlığı ( MSB) ile İçişleri Bakanlığı’nda görev yapan ve emekli olan tüm uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.“

KANUNDA DÜZENLEME ŞART

”3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nda düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Doğan, “Uzman çavuşlar her türlü görevi fedakârlıkla yaptıkları halde özlük haklarından kaynaklı mağduriyetler yaşanıyor. Bizler, özlük haklarının iyileştirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi istiyoruz.” diye konuştu.

Uzman çavuşların özlük haklarındaki eksikliklere değinen Doğan, bunlardan birkaçını şöyle sıraladı: “Sivil memurluk sorunu, sağlık sorunu, kıdemlerin rütbeden sayılmaması, baskı ve mobıng, atama sorunları, eğitim süresi, astsubaylığa geçiş problemi, 3600 ek gösterge ve rütbe spolet sorunu.”

“KAYGILARI ORTADAN KALDIRALIM”

MSB ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 200 bin uzman erbaş istihdam edildiği bilgisini veren Doğan, “Gelin, bu kardeşlerimizin sözleşmeli de olsa özlük haklarını insana yakışır bir şekilde düzeltelim. Gelecekte ne olacağım kaygılarını ortadan kaldıralım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim