Okullara PCR zorunluluğu geldi mi? Velilerden PCR test izni alınacak mı? sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Bakan Koca, yaptığı son açıklamayla ülke genelinde bazı okullarda, öğretmenleri ve öğrencileri kapsayacak rastgele PCR testi taraması yapılacağını duyurdu. Bunun Velilerden üzerine veliler Okullara PCR zorunluluğu geldi mi? Velilerden PCR test izni alınacak mı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte okullarda PCR testi zorunluluğu konusunda son durum.

OKULLARA PCR ZORUNLULUĞU GELDİ Mİ?

Okullar açılırken, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile öğretmenler, okul, kantin, yemekhane, servis çalışanları gibi tüm okul personelinin iki doz aşı olmaması halinde negatif PCR testi sonucu beyanında bulunması zorunlu kılındı. Bu kararın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplumda virüsün yaygınlığını tespit etmek adına okullarda öğrencilere de rastgele PCR testi taraması yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı basın açıklamasında okullarda öğretmenlere ve öğrencilere yönelik rastgele PCR testi taramasına başlayacaklarını duyurdu. Bakan "Pazartesinden itibaren illerimizde bazı okullarımızda öğrencilerimizi de ayrıca rastgele taramak istiyoruz. Belirtisi olmadan toplumda ve öğrencilerimizde virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

VELİLERDEN PCR TEST İZNİ ALINACAK MI?

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından konuya dair detayları paylaştı. Bakan Koca, "Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim