Stefan Kuntz kimdir, nereli? Stefan Kuntz kariyeri nasıl, hangi takımları çalıştırdı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun A milli takımı teknik direktörü Şenol Güneş ile yollarını ayırmasından sonra A Milli Takım futbol teknik direktörü kim olacağı merak ediliyordu. Son dakika haberine göre, Stefan Kuntz, TFF ile anlaşma imzalamak için İstabul’da geldiği söylendi. Peki, Stefan Kuntz kimdir, nereli? Stefan Kuntz kariyeri nasıl, hangi takımları çalıştırdı? işte tüm detaylar haberimizde…

STEFAN KUNTZ KİMDİR, NERELİ?

30 Ekim 1962 yılında Almanya Neunkirchen'de doğan Stefan Kuntz, kariyerine futbolcu olarak başladı. Bochum formasıyla profesyonel olan Kuntz, 1995 yılında 1.5 milyon Euro bonservis ücretiyle 1.FC K'lautern takımından Beşiktaş'a transfer olarak siyah beyazlı ekipte top koşturmuştu. 1996 yılında Beşiktaş'tan ayrılan Kuntz, 1999 yılında ise futbolculuk kariyerini noktaladı. Daha sonra ise futbolculuğa başladığı Borussia Neunkirchen takımı çalıştırarak teknik direktörlük kariyerine geçti.

STEFAN KUNTZ KARİYERİ NASIL, HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

İlk olarak Borussia Neunkirchen takımını çalıştırmaya başlayan 58 yaşındaki Stefan Kuntz, sonrasında Karlsruhe, Waldh. Mannheim, LR Ahlen takımlarını çalıştırdı. Devamında TuS Koblenz ve Bochum takımlarında sportif yönetici pozisyonlarında görev alan Kuntz, 2008 yılından 2016'ya kadar 1.FC K'lautern takımında yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı. 2016 yılında Almanya u21 Milli takımında teknik direktörlük yapmaya başlayan deneyimli teknik adam, o tarihten beri Alman u21 Milli takımındaki görevini yürütüyordu.

Editör: TE Bilisim