Irkçı söylemleriyle anılan Fransa'da yine müslümanlar hedef alındı.  2022'de Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklaması beklenen aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, televizyon kanalı CNEWS'te İslam karşıtı ifadeler kullandı.

İSLAM DÜŞMANLIĞINI SEÇİM VAADİ OLARAK KULLANDI

Zemmour, Son kitabı “La France n'a pas encore dit son dernier mot”un (Fransa henüz son sözünü söylemedi) Fransa'nın kaybettiği emperyal prestijini geri kazanma vizyonunu ortaya koyduğu bir kampanya kitabı olacağını duyurdu.

"Fransa için iyi fikirlere sahip olduğumu düşündükleri için beni aday olmaya zorluyorlar" diyen yazar, adaylığını resmi olarak açıklamadı. Ancak İslam düşmanlığını körükleyen seçim vaadini duyurdu.

MUHAMMED İSMİNE YASAKLAMA

Seçildiği takdirde hangi politikaları uygulayacağı sorusuna  Zemmour, "ilk adımlarımdan biri Fransızca olmayan Muhammed ismini yasaklamak olacak" cevabını verdi.

"Eğer 3'üncü nesil hala çocuğuna Muhammed adını veriyorsa, bunu son derece üzücü buluyorum. Normal olarak bir önceki neslin zaten ismini değiştirmiş olması gerekiyordu. Müslümanlar çocuklarına Muhammed adını veremeyecek. İkinci isim olarak verebilir"

Eric Zemmour'un sözlerine mensubu olduğu aşırı sağ cephe de dahil hemen tüm çevrelerden tepki geldi. 

63 yaşındaki siyasi yorumcu, kışkırtıcı söylemleri nedeniyle CNews'te yayın yasağı aldı.

Editör: TE Bilisim