6-1'lik Hollanda maçından sonra Teknik Direktör Şenol Güneş'le yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu Güneş'in yerine Alman Stefan Kuntz'u düşünüyor. Resmi olarak açıklamamasına rağmen Kuntz'u İstanbul'a davet eden Federasyon Alman çalıştırıcıyla her an an masaya oturup imza attırabilir. Bir dönem Beşiktaş'ta da oynayan Kuntz'u çok iyi tanıyan menajer Özgür Dobruca Alman çalıştırıcının Milli takım için tam bir soru işareti olduğunu söyledi.

İşte Dobruca'nın Kunt için söyledikleri...

KUNTZ ALMANYA'DA YEREL GİBİ

Stefan Kuntz kişilik olarak, insan olarak yi bir insan. Futbolculuğunda da Kauserslautern'in forvetiydi. Ondan sonra da Beşiktaş'a geldi, Siyah Beyazlı takımda da sevildi denilebilir. Kuntz Alman futbolunda biraz yerel gibi. Sadece Kaiserrstaulern'de özdeşleşti. O kabuğunu kıramadı. Beşiktaş onun için maceraydı. Yine aynı kulüpte hem başkanlık, hem de seoluk yaptı

ALMANYA U21'E ÇOCUK KOYSAN SİSTEM İŞLER

Kuntz Almanya Federasyonuna döndükten sonra U21 takımının hocası oldu. Antrenörlük konusunda bir başarısı yok. Bir tecrübesi de yok. Almanya U21'in başında başarılı olundu ama o onun değil. Oradaki başarı Kuntz'a yazmaz. U21'in başına 15 yaşında bir çocuk bile koysan sistem işliyor zaten o da aynı işi yapar. Sistem makine gibi devam. 

KUNTZ BÜYÜK BİR SORU İŞARETİ

Kuntz eğer Türk milli takımının başına gelirse bence büyük bir soru işareti olur. Tek özelliği Alman oluşu ve Alman kökenli Hamit Altıntop'u tanıyor oluşu olur. Türkiye'deki futbol sistemiyle, Almanya'daki oturmuş sistem aynı değil. Hem beklenemez hem de olmaz. Ben açıkçası doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. 

KUNTZ YERİNE NOUMA GELSE DAHA İYİ

Yabancı olacaksa Kuntz olmamalıydı. Ben olsam getirmezdim. Türk milli takımını Türk çalıştırmalı. Ne olursa olsun. Var milli takımlarda yabancı örnekleri ama Türkiye'de başarılı bir model olacağını sanmıyorum. Eldeki malzeme neyse onunla bir çözüm bulunmalıydı. Bana çok abes geldi. Pascal Nouma'yı getirsen daha mantıklı. Adam en azından Türkiye'de oynadı ve Türkiye'de kaldı, yaşıyor. Kuntz sadece bir sezon oynadı Beşiktaş'ta. Bu Türkiye'ye uyar demek olmaz. 

KUNTZ TAM BİR KAPALI KUTU

Borussia Noir Kirken'dde başladı, amatör kümede. Ardından Karshue'de. Karlshue puan 1.3, ardından gittiği kulüpte puan ortalaması 0.5. Sonra Allen'e gitmiş. Bundesliga'da 1 puan ortalaması. Ardından sportif direktörlükler. Sonra Kaserstaulern'e dönüş. Başkanlık. 8 yıl sonra dönmüş hocalığa. Teknik Direktörlük kariyerine bakıldığında hiç özel bir durum yok. Kapalı kutu...

Editör: TE Bilisim