UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı. Temsilcimizin, adeta rakibini elinden kaçırdığı son anlar geceye damga vurdu.

Son dakikalara girilen ve 1-1 devam eden karşılaşmanın 90+1. dakikasında Eintracht Frankfurt kalecisi Kevin Trapp, Fenerbahçe forması giyen Dimitris Pelkas'ı ceza sahası içinde düşürdü ve müsabakanın hakemi penaltı noktasını gösterdi.


Hakemin penaltı kararı sonrası topun başına geçen Yunan futbolcu, meşin yuvarlağı Alman file bekçisine nişanladı fakat sonrasında Trapp topu kontrol edemedi.
 Kaleciden dönen topu tamamlayan Mergim Berisha, Fenerbahçe'yi 90+2. dakikada 2-1 öne geçirdi ancak hakem golü iptal etti. Berisha'nın penaltı atışı esnasında ceza sahası içerisine erken girdiği gerekçesiyle VAR uyarısı sonrası gol geçerli sayılmadı.

KAFALAR KARIŞTI


Dimitris Pelkas'ın kaçırdığı ancak Mergim Berisha'nın kaleciden dönen topu tamamlayarak gole çevirdiği penaltının tekrarlanmayarak doğrudan iptal edilmesinin ardından birçok futbolseverin kafası karıştı.

DENİZ ÇOBAN'DAN 'KURAL HATASI' AÇIKLAMASI

Berisha'yla birlikte penaltı pozisyonu sırasında Eintracht Frankfurt futbolcusu da kural gereği girmesi yasak olan ceza alanı yayına adım atıyor. Bu pozisyon da kural hatası tartışmalarını alevlendirirken eski hakem ve Fanatik Gazetesi yazarı olan Deniz Çoban konuya açıklık getirdi. İşte Çoban'ın değerlendirmesi;

'BU HATANIN İZAHI YOK'


'Dün akşam oynanan Fenerbahçe maçın son dakikalarında yaşananlar, Türkiye’de bir lig maçında yaşanmış olsa bugün kural hatası tartışmaları yaşanıyor olurdu. Bu seviyede böyle bir maçta yapılan bu hatanın izahını ben bulamadım.'

'FRANKFURTLU OYUNCULAR DA GİRDİ'


'Ceza sahasına ve ceza sahası yayına erken girenler sadece Fenerbahçeli oyuncular olsaydı, karar doğru diyebilirdim. Ancak Fenerbahçeli oyuncuyla birlikte ceza sahasına ve ceza sahası yayına erken giren Frankfurtlu oyuncular da var.'

KURAL NE DİYOR?


IFAB Kural Kitabı, gol ile neticelenmeyen bir penaltı vuruşu öncesindeki ihlal için şunu söylüyor; 'Bir penaltı vuruşunda ceza sahasına ve ceza sahası yayına her iki takımdan da vuruş yapılmadan giren oyuncular varsa, vuruşun gol olup olmadığına bakılmaksızın, penaltının tekrarı gerekir.

Editör: TE Bilisim