UEFA Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk maçında sahasında  Lazio'yu konuk eden  Galatasaray, rakip kalecinin büyük hatası sonucu kendi kalesine attığı golle mücadeleyi 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Avrupa basını da sarı-kırmızılıların bu galibiyetini Lazio kalecisi Thomas Strakosha'nın yaptığı büyük hatadan gördü.

TERİM'İN GOL SEVİNCİNDE GÜLMESİ İTALYANLARI KIZDIRDI

Genç kaleci, 66. dakikada kaleye doğru havalanan topu kontrol etmek isterken kendi ağlarına gönderdi. Gol sonrası Galatasaray yedek kulübesinde, teknik direktör Fatih Terim ve yardımcılarının yaşadığı büyük sevinç ise maçın ardından İtalyan basınında gündeme oturdu.

Corriere della Sera, "Fatih Terim, Galatasaray'a galibiyeti getiren Strakosha'nın hatasına gülüyor" başlıklı bir  haber paylaştı. 

Haberin devamında ise, "Strakosha, eğlenme adına Fatih Terim'in gözüne kestirildi. Kameralar, onu ve tüm ekibini gülerken görüntüledi" ifadeleri kullanıldı. 

Fanpage.it ise, "Galatasaray - Lazio maçında Strakosha'nın sansasyonel hatası: Terim, yedek kulübesinde gülüyor" başlıklı bir haber yayınladı.

Haberin devamında, "Fatih Terim ve ekibinin Lazio kalecisinin hatasına gülerek yaşadıkları sevinç kameralar tarafından görüntülenirken Milinkovic-Savic ve takım arkadaşları ise Strakosha'yı sarılarak teselli ettiler" ifadeleri kullanıldı.

Virgilio Sport ise o anları, "Strakosha çaresiz kalırken Fatih Terim gülüyor" başlığıyla paylaştı.

LA GAZZETTA DELLO SPORT (İTALYA)

"Strakosha harakiri yaptı, Galatasaray hediyeyi geri çevirmedi"

LA LAZIO SIAMO NOI (İTALYA)

"Strakosha'nın kendi kalesine attığı gol belirleyici oldu"

FOOTBALL ITALIA (İTALYA)

"Sarri: Lazio'yu, Galatasaray maçındaki sonuca göre yargılamayın"

THE SUN ( İNGİLTERE)

"Lazio kalecisi Strakosha, Avrupa Ligi'nde Galatasaray'a karşı sezonun en komik kaleci hatasını yaptı"

DAILY STAR (İNGİLTERE)

"Lazio kalecisi, basit bir tutuşu felakete çevirerek kendi kalesine çok kötü bir gol attı"

SPORT 1 ( ALMANYA)

"Galatasaray'ın zaferinde kendi kalesine çılgın gol"

Editör: TE Bilisim