İstanbul’da İETT otobüslerinin ve metrobüslerin arızalanarak yolda kalma skandalı sürüyor.

Bu kez bir metrobüs Halıcıoğlu Metrobüs Durağında arızalanarak yolda kaldı. Arızalandığı şeridi kapatan metrobüs arkadan gelen otobüsler için tehlike oluşturdu. Arkadan gelen metrobüsler karşı şeride geçerek yollarına devam etmek zorunda kaldı.

Bir süre sonra gelen kurtarma ekibi yolda kontrollü geçişi sağlamaya çalıştı.

YANDAŞA 2 MİLYAR TL’LİK İHALE

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Yardımcısı Fatih Özkanoğlu, yaşanan arızalara karşı tepkisini dile getirdi.

Özkanoğlu paylaşımında “Yine metrobüs yolda kaldı. "Liyakat çok güzel şey" diyenlerin 2 milyar TL'lik otobüs bakım ve onarım ihalesini yandaşlarına vermelerinin sonucu.” notunu düştü.

VATANDAŞ BEZMİŞ DURUMDA

İstanbulluların başı son aylarda bozulan İETT otobüsleri, metrobüs, metro ve tramvaylarla dertte. Günde onlarca otobüsün arızalanıp yolda kalması artık İstanbulluların en büyük sorunu haline geldi. Çözüm bulunamayan arızalar nedeniyle toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar çoğu zaman işine geç kalıyor. Kronik bir hal alan arızalara karşı vatandaş ne yapacağını henüz bilmemekle birlikte yetkililerden acil bir çözüm bekliyor.

İstanbul’da arızalanan diğer otobüslere dair görüntüler ise şu şekilde;

Editör: TE Bilisim