PKK'yı kurtarmak için Barzani ile PKK arasında arabulucu rolüne soyunan CHP yönetimi, şimdi de Mavi Vatan programına karşı atak arayışına girdi.

Açıklama Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika başdanışmanı Ünal Çeviköz'den geldi. Çeviköz, Kılıçdaroğlu CHP'sinin, Türkiye'nin hak ve menfaatleri karşında olduğunu açık bir dille ifade etti:

- Mavi Vatan söylemi, AK Parti iktidarının dış politikayı askerileştirme ve dış politikayı biraz daha agresif bir hale getirmesine yardımcı olan bir söylem gibi. Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız zaman, bu aslında egemenlik haklarının ötesinde bir alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir konsept, bir kavram gibi.

Çeviköz, Mavi Vatan politikasının saldırgan ve yayılmacı algısı yarattığını savundu:

- Mavi Vatan diye 200 mile kadar uzanan alanı da eğer kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman biraz saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız. Bu da bölge ülkeleri tarafından saldırganlık olarak algılandı.

Karar TV'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Türkiye'nin kuvvet kullandığı Suriye, Irak, Doğu Akdeniz ve Karabağ politikalarına da karşı çıktı

Editör: TE Bilisim