Yayınlandığı ilk bölümünden son bölümüne dek adından söz ettirmeyi başaran ve oldukça sevilen bir dizi olan Kırmızı Oda karakterleriyle ilgi odağı oldu. Google ve çeşitli arama motorlarında Kırmızı Oda Derya yani Ayça Bingöl merak konusu oldu. Kullanıcılar Kırmızı Oda Derya karakterine can veren Ayça Bingöl hakkındaki bilgileri araştırmaya başladı. Bu çerçevede Ayça Bingöl hakkındaki eşi, kaç yaşında, nereli gibi sorular trend oldu. Peki, Kırmızı Oda Derya (Ayça Bingöl) kimdir? Kaç yaşında, nereli, eşi kim? Detaylar haberimizde…

KIRMIZI ODA DERYA (AYÇA BİNGÖL) KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, NERELİ, EŞİ KİM?

Ayça Bingöl, 16 Ocak 1975 İstanbul doğumludur. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Bingöl, 1996 yılında Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı.

2001 yılında oyuncu Ali Gökmen Altuğ ile evlenen Ayça Bingöl'ün Leyla ve Aylin isminde iki kızı bulunmaktadır.

Kamera karşısına ilk kez 1993'te Süper Baba isimli dizi ile geçen Ayça Bingöl, 2010 yılında yayınlanan "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" adlı dizide canlandırdığı Cemile karakteri ile adını duyurdu. Oyunculuk dışında film ve dizilerde seslendirme yapan Bingöl, "Benim Adım Gültepe", "Babam ve Ailesi", "Utanmazlar", "Sonsuz", "Ay Büyürken Uyuyamam", "Benim Dünyam" gibi birçok yapımda rol aldı.

Şimdilerde Star Tv ekranlarında yayınlanmakta olan Kardeş Çocukları dizisinde Ümran karakterine hayat veren Ayça Bingöl, 1.63 metre boyunda, 50 kilo ve Oğlak burcudur.

Editör: TE Bilisim