Kaya Temel / Özel Haber - GİRESUN’A yağan aşırı yağışlar 22 Ağustos 2020'de sel ve heyelanlara sebep oldu. Yaşanan afette dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü, park halindeki araçlar ise sele kapılarak sürüklendi. Azgın sulara kapılan 4’i asker 10 kişi vefat etti. Selin vurduğu ilçelerde 19 bina yıkılırken 361 yapı hasar gördü. Altyapı, üstyapı, elektrik, su ve telefon hatları kullanılamaz hale geldi. Yaşanan afette büyük zarar gören bölge, devletin verdiği desteklerle yeniden ayağa kaldırılıyor.

“YARALAR SARILIYOR”

Selden etkilenen ilçelerden Espiye’de de çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Yaşanan afeti Diriliş Postası’na anlatan Espiye Kaymakamı Taner Tengir, ilçede devam eden çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Kaymakam Tengir, afetin bir yıl önceki bıraktığı yaraları sarmaya devam edildiğini söyledi.

“YOLLAR YENİDEN YAPILDI”

Özellikle Espiye ilçesinin köy yollarının büyük bir zarar gördüğünü ifade eden Tengir, “Kaymakamlığımız bu yaraları sarmak için belediyemizle iş birliği yaparak, vatandaşlarımıza yardım eli uzattık. Uzatmaya da devam ediyoruz.” diye konuştu. Tengir, “Maalesef geçen seneki doğal afet izleri zaman zaman karşımıza çıkıyor. Köy yollarımızın yüzde 90’ı yeniden yaptık. Evsiz kalanların evlerini yeniledik. Vatandaşımıza kucak açtık.” dedi.

‘İsteklere karşılık veriyoruz’

İlçedeki hasta ve bakıma muhtaç her vatandaşın isteklerini yerine getirdiklerini söyleyen Tengir, “Bir amcamızın kulağı duymuyor. Kaymakamlığımıza geldi ve bizden cihaz istedi. Amcamıza cihaz aldık ve sesli telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Devletimizin bize verdi imkânlarla vatandaşımıza bu gibi yardımlarda da bulunuyoruz. Her vatandaşımıza kucak açtık. Açmaya da devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Batı Karadeniz’e yardım eli’

10 Ağustos’ta Batı Karadeniz’de yaşanan afete değinen Tengir, Espiye Kaymakamlığı olarak yardım eli uzattıklarını belirtti. Espiye’nin geçen sene aynı afetle mücadele etiğini hatırlatan Tengir, “Bu durumdan en iyi biz anlarız. Bölgede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, ihtiyaç duydukları kuru gıda, temizlik malzemeleri ve su temini yaptık. Vatandaşımızla el ele vererek, Kastamonu, Sinop ve Bartın’a yardımlarımız devam ediyor.” bilgisini verdi. Kaymakam Tengir, özellikle evsiz kalan vatandaşlar için Espiye Kaymakamlığı ve Espiye Belediyesi olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

‘Vaka sayıları düşüşte’

Espiye'de Kovid-19 ile mücadele kapsamında çalışmaları titizlikle yürüttüklerini belirten Tengir, “İlçemizde vaka sayıları düşüşte. Vatandaşlarımızın tedbirlere uymaları ve uyarılarımızı dikkate almaları, bizleri çok mutlu ediyor. Her şeyden önce insan sağlığı diyoruz. Aşılama oranı da oldukça yüksek. Hastanelerimizde doluluk oranı alt seviyelerde.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim