İSTANBUL Büyükşehir Belediyesine ait İETT otobüslerinin ve metrobüslerin bakımsızlığı ve yolda kalma skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Vatandaş bakımsız araçların yolda kalması yüzünden çile çekerken yaşananları görmezden gelen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi araçların bakım ihalesini Mercedes gibi bir dünya markasından alıp kendi yandaş firmalarına peşkeş çekiyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB meclis toplantısında elindeki belgelerle durumu gün yüzüne çıkarttı. Göksu, sosyal medya hesabı üzerinden de "Şaka değil gerçek..." başlığı altında yayınladığı videoda "Karabat Operasyonu’nu deşifre etti.

2 MİLYARLIK İHALE

Göksu paylaşımında “CHP’li İBB, Mercedes otobüslerin de olduğu bakım-onarım ihalesini "Siz yetersizsiniz" diyerek Mercedes’i eleyip, “Karabat Operasyonu”- nun 2 Milyarlık ihalelerini alan Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ’ye verdi” ifadelerine yer verdi.

KARABAT ÇARKI DEŞİFRE OLMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İETT otobüslerinin bakım-onarımı için toplamı 2 milyar lirayı bulan 14 ayrı ihaleyi CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ’ye vermişti. Aynı şekilde İBB’nin metrobüs alım ihalesinden de Özgür Karabat’ın çıkması şaşırtmadı. İETT otobüsleri patır patır yolda kalırken aynı şirketin 558 milyon TL karşılığı tam 60 metrobüsü Büyükşehir’e sattığı ortaya çıktı.

-Karabatak çarkı [Haberi okumak için tıklayınız!]

Ulaşımda kepazelik dönemi sürüyor
HER gün yaşanan otobüs arızalarına bir yenisi daha eklendi. Halıcıoğlu Metrobüs Durağında bir metrobüs arızalanarak yolu tıkadı. Her gün bir başka İETT otobüsü yolda kalırken arızalardan metrobüs hattındaki seferler de sık sık etkileniyor. Yine bir metrobüsün yolda kalmasıyla seçim öncesi "Liyakat çok güzel şey" CHP söylemlerinin yandaşa verdiği ihalelerle altının boşaltıldığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Editör: TE Bilisim