İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir tesiste 25 yıl sonra ilk kez alkol satışı yapılması tepki çekti. Hukukçulara göre CHP'li İBB’nin Kadıköy Gazhane’deki konserinde alkol satışı yapması Anayasa’nın 58. ve 59. maddelerine açıkça aykırılık teşkil ediyor. Belediye şirketlerinin birer kamu tüzel kişiliği hüviyetine sahip olması sebebiyle bu tarz faaliyetlerin gençlerin alkol ve kötü alışkanlıklardan korunması sorumluluğuna ters düştüğü belirtiliyor.

YAŞAM TARZI KILIFI

Sosyal medyadan bir çok hukukçunun tepkisini çeken alkol satışına yönelik eleştirileri CHP zihniyetinin temsilciliğine soyunanlar hemen “yaşam tarzına müdahale” çığırtkanlığı yapması dikkatlerden kaçmadı. Oysa anayasa maddelerinde geçen alkol satışının hukuksuzluğu açık ve net ifadelerle her şeyi anlatıyor.

Anayasa ne diyor?
MADDE 58 – Devlet, istiklal ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.
MADDE 59 – Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder.
Editör: TE Bilisim