AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, , seçim kanunu çalışmalarını bitirme aşamasında olduklarını, MHP ile görüştüklerini ve nihai görüşmelerin henüz tamamlanmadığını anlattı.

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlayan Dağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Seçim barajının yüzde 7 olması konusunda mutabık kalındı. Diğer değişiklikler teknik konularda olacak. 

Muhalefet hep şu propagandayı yaptı: İktidar gideceğini anladı. Gideceğini anlayan her iktidar böyle düzenlemeler yapar. Bizim hiç böyle bir düşüncemiz olmadı. Nasıl daha çok oy alırız diye düşünerek düzenleme yapmadık. 

Yüzde 5'i de 3'ü de 0'ı da konuştuk. 7 noktasında bir kanaate vardık. Hepsinin seçimlerden sonra nasıl birtakım neticeler doğurabileceğini öngörmeniz ve ona göre hareket etmeniz lazım. Bir anda 3'e indirmek değil; hepsi akılcı bir şekilde alınan kararlar. 

(İleride daha da düşebilir mi?) Yıllar tabii ki birtakım şeyleri gösterebilir. Bu bir aşamadır.

İttifak olduğunda baraj yok zaten. Şu anda Meclis'te yüzde 98 temsil var. Temsilde adalet diyorsak o zaman zaten barajı bile konuşmamamız lazım. Ama buna rağmen konuşuyoruz. Muhalefet konuşuyor. Burada mesafe kat etmek adına bu olumlu bir mesafedir. Destek verilmesinde fayda vardır. 

KAYNAK: HABER7

Editör: TE Bilisim