İsviçre Türk Toplumu Başkanlığına seçilen Şahin, Aarburg`da organize edilen kahvaltıda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yer aldı. Toplantıda İTT Başkanı Suat Şahin`e yönetim kurulu üyeleri Emine Taş, Gökmen Gökdemir, Zeliha Demircioğlu ve Şeref Gürsoy gibi isimler de eşlik etti.

"BİZİMLE BİRLİKTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

Oldukça sıcak ve keyifli bir ortamda geçen kahvaltının ardından selamlama konuşması yapan İsviçre Türk Toplumu Başkanı Suat Şahin, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Eylül ayı başında gerçekleştirilen Genel kurulun ardından görevi devraldıklarını aktaran Şahin, “Bizimle birlikte yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonraki süreçte, tarafsız, herkesi birleştiren, asla ötekileştirmenin ve siyasetin olmadığı bir yapıda faaliyet göstereceğiz” dedi.

Bugüne kadar İTT adına çalışmalar yapan geçmiş başkan ve yöneticilere teşekkür eden Şahin, İTT`nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, göreve talip olarak bu süreci en iyi şekilde atlatmak ve kurumsal altyapıyı güçlendirmek adına titiz bir çalışma yürüteceklerini aktardı.

Yaklaşık yirmi yıldır faaliyet gösteren İTT`nin daha da güçlenebilmesi için her fikre açık olduklarını ifade eden Suat Şahin, göreve hazır olan, toplum için çalışmak isteyen herkese kapılarının daima açık olduğunu ifade etti.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE YENİDEN BAŞLANACAK

En son 2010 yılında Cenevre`de gerçekleştirilen ve tam 12 yıldır ara verilen “Türk Günü Festivali” gibi önemli etkinliklerin yeniden gerçekleştirileceğini aktaran Suat Şahin, toplumu bir araya getirecek ve geliştirecek kültürel etkinliklerin organizasyonuna bundan sonraki dönemde yeniden başlanacağının müjdesini verdi.

Başta İTT`ye bağlı olan dernekler olmak üzere, toplumun ihtiyaç duyduğu hukuk, eğitim ve sosyal danışmanlık gibi alanlarda projeleri olduğunu aktaran Şahin, sorunu olan ya da belli konularda danışmanlık ihtiyacı olan kişilerin bundan böyle İTT`ye ait ofisle iletişime geçerek gerekli konularda yardım alabileceklerini belirtti. Gençlerimizin eğitim konusunda yaşadıkları sorunlarla ilgili de ayrı bir komisyon oluşturulacağını aktaran Şahin, hem okulda yaşanılan sorunlar hem de ders yardımı gibi konularda çalışmalar yapılacağını aktardı.

"TÜRK EVİ ÇATISI ALTINDA KÜLTÜRÜMÜZ TANITILACAK"

Kurumsal altyapının tamamlanmasının ardından Zürih`te oluşturulması düşünülen Türk Evi projesiyle aynı çatı altında kültürümüzü tanıtmaya yönelik bir çok faaliyetin gerçekleştirileceğini aktaran Şahin, Türkiye ile İsviçre arasında köprü görevi üstlenerek aradaki bağları güçlendirecek ve önyargıları kıracak özel çalışmalar yapılacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim