SON belediye seçimlerinde CHP ve İyi Parti'yle ittifak yapan HDP, İyi Parti'nin kendilerini ittifakta istememesi üzerine daha önce rest çekmişti. Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarıyla HDP'yi ittifakta tutmak istemesi sonrası HDP'li Ahmet Türk, CHP’nin tutumu ve politikasını değerlendirdi. Türk, CHP Lideri'nin sözlerini olumlu bulduğunu belirtirken, bir önceki seçimlerde kurulan ittifak ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

“YAN CEBİME KOY DEMEKLE OLMAZ”

HDP'nin bir önceki seçimlerde Millet İttifakı'nı desteklediğini belirten Türk, ittifakın HDP sayesinde seçimleri kazandığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, 'yarın için ne yapacak?' Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez." CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Kürt sorununu HDP ile çözeriz” sözlerine karşılık HDP Milletvekili Sezai Temelli’den gelen “Asıl muhatap İmralı’dır” açıklaması Millet İttifakı’nı zorda bırakmıştı.

İMDADINA DEMİRTAŞ YETİŞTİ

Temelli sözlerinin HDP’yi bağlamayacağını, kişisel görüşlerini açıkladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu ve ittifakı köşe sıkışmaktan kurtarmaya çalışan Demirtaş, tartışmalarla ilgili sosyal medyadan “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir” mesajını paylaştı. Ancak aynı Demirtaş’ın bugüne kadar defalarca Kürt sorununun çözümü için İmralı ve Kandil’i adres gösterdiği hafızalardaki yerini koruyor.

Editör: TE Bilisim