Ek tercih kayıtları ne zaman başlıyor 2021? Üniversite ek yerleştirme kayıtları ne zaman? Soruları merak konusu oldu. Ek tercih sonuç ve kayıt tarihleri binlerce aday tarafından araştırılıyor. 20 Eylül'de başlayan ek tercih dönemi bugün sona eriyor. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar gözlerini sonuçlara çevirdi. Peki, Ek tercih kayıtları ne zaman başlıyor 2021? Üniversite ek yerleştirme kayıtları ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde…

EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2021?

YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. YKS ek tercih sonuçları açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN?

2021 ek yerleştirme kayıt tarihleri bilgisi ÖSYM ek tercih kılavuzunda yer alıyor. Buna göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim