Şırnak’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşadıklarını konu alan “Akif” filminin galasına katıldı. Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) yerleşkesindeki 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galada film gösteriminin ardından konuşan Soylu, “O kadar çok ihtiyacımız var ki Akif’i anlamaya ve tanımaya. O kadar çok ihtiyacımız vardı ki; İstiklal Mücadelemizin tekrar ama tekrar anlaşılmasına, hissedilmesine, öğrenilmesine, öğretilmesine. Nefes almadan seyrettiren bir yapıt ortaya koyuldu” dedi. Soylu, “Oyunculara, yönetmen ve yapımcısına, fikir sahiplerine, katkısı olanlara, cesaret verenlere teşekkür ediyorum. Türkiye’ye güzel bir eser, güzel bir hediye verdiniz. Rol modellerimizin neler yaptığını, neler ortaya koyduğunu, fedakarlıklarını ve bu memleketin nelere değer olduğunu çok güzel bir anlatımla sergilediniz” ifadesini kullandı.

“BUGÜNE ALINACAK ÇOK MESAJ VAR”

Filmin yönetmeni Sadullah Şentürk, film yapmanın çok emek verilen bir iş olduğunu dile getirerek, bu emeğin karşılığını almanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Şentürk, “Böyle önemli bir şahsiyetin hikayesini anlatmak uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi. Elbirliğiyle güzel bir film ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Özellikle okul çağındaki çocukların izlemesini çok istiyorum çünkü oradan bugüne alınacak çok mesaj var” dedi.

BUGÜN VİZYONDA

Filmde Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Yavuz Bingöl, salgının yeni başladığı dönemde filmi çekmeye başladıkları için zor bir dönem geçirdiklerini belirtti.
Mehmet Akif rolünü oynamaktan onur duyduğunu kaydeden Bingöl, “Gençlerimizin, çocuklarımızın bu filme gitmesini, Mehmet Akif’i tekrar hatırlamasını temenni ediyoruz” dedi. Yapımcılığını HT Yapım’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sadullah Şentürk’ün oturduğu filmin 24 Eylül’de (Bugün) vizyona giriyor.

Editör: TE Bilisim