Yapılan ambargolara cevap niteliğinde olan yerli savunma sanayii ürünlerinin sergilendiği TEKNOFEST, Türk savunma sanayiinin temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. TEKNOFEST etkinliğine katılan isimlerden biri de ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün oldu. Haluk Görgün dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Görgün, ASELSAN CATS ile çekildiği fotoğrafı paylaşarak Türkiye'nin bir dönem uygulanan ambargolardan etkilenmediğini, aksine, savunma sanayii alanında ihtiyaç duyulan kritik ürünleri tek başına üreterek büyük bir eşiği aştığını bir kez daha göstermiş oldu.

Görgün resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda " Milli İHA'larımızın gözüyüz! Ambargolara yanıt olarak milli imkânlarla geliştirerek ürettiğimiz ASELSAN CATS Sistemi TEKNOFEST2021'de BAYKAR Savunma İHA'larının üzerinde... Ülkemizin güvenliği için havada, karada, denizde görevdeyiz!" ifadelerine yer verdi.

ASELSAN CATS

CATS; İnsansız Hava Araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı veya döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan, yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemidir.

Editör: TE Bilisim