Sabri İşbilen / Özel Haber - Abdullah Gül’ün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecindeki rolü deşifre oldu. Joe Biden göreve geldikten sonra ilk olarak ABD Büyükelçisi ile görüşen Gül, geçtiğimiz hafta İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile de masaya oturdu. Bu görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu’na “Dosya” tehdidi geldi, Akşener adaylık yarışından çekildi.

2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet partileri arasında mutabakat sağlanamaması gerekçesiyle cumhurbaşkanı adayı olamayan Abdullah Gül, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecindeki en kilit isim olarak ön plana çıktı. “Erdoğan’a karşı muhalefeti destekleme sözü” veren Joe Biden’ın başkan seçilmesinin ardından Abdullah Gül de çalışmalarını hızlandırdı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Bu kapsamda ABD seçimlerinden sonra Gül, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield ile bir araya geldi. Daha sonra İngiltere’nin dışında Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile de temaslarını sıklaştıran Gül, geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya geldi.

KILIÇDAROĞLU’NA DOSYA ŞANTAJI

Söz konusu gizli görüşmeden sonra Millet İttifakı’ndaki adaylık denklemi baştan aşağı değişti. İmamoğlu’nu destekleyen Cumhuriyet Yazarı Mine Kırıkkanat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında can alıcı bir dosya bulunduğunu belirterek üstü örtülü şantaj yaptı. Ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sürpriz bir şekilde 2023’te yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladı.

İmamoğlu ön planda
Abdullah Gül’ün de cumhurbaşkanı adayı olmak istediği, hatta bu konuda yakın arkadaşı Fehmi Koru üzerinden kamuoyu yoklaması yaptığı öğrenilirken, CHP’deki ulusalcı kesimin direnci nedeniyle Ekrem İmamoğlu ismi ön plana çıktı. Gül’ün de aday olamaması durumunda İmamoğlu’na destek vereceği belirtildi. Öte yandan İmamoğlu’nun, İBB’ye ait 5 aracı Abdullah Gül’ün hizmetine sunduğu, koruma ekibinin dahi İBB’nin imkânlarından faydalandırıldığı öğrenildi.
Editör: TE Bilisim