İOKBS 2021 burs ücreti ne zaman yatar? İOKBS burs ücreti ne kadar, kaç TL? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Bursluluk ücretinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5 Eylül'de uygulanan İOKBS Bursluluk sınav sonuçları 28 Eylül 2021'de meb.gov.tr adresinden duyuruldu. Peki, İOKBS 2021 burs ücreti ne zaman yatar? İOKBS burs ücreti ne kadar, kaç TL? işte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

İOKBS 2021 BURS ÜCRETİ NE ZAMAN YATAR?

Bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edildi.

İOKBS burs ücreti her ayın 15'ine kadar hesaplara ödenir. Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun'un 7 nci maddesinde belirtilen "Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez." hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

İOKBS bursu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirleniyor. 310 TL olan burs ücreti 2021 yılında zamlı olarak ödenecek. 2021 yılında İOKBS ücretinin ilk 6 ay 330 TL olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim