Süper Lig’de 4 hafta aradan sonra Pazar günü evinde Göztepe’yi yenen Galatasaray yarın Fransa’da Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Kritik mücadele öncesi Sacha Boey ve Barış Alper Yılmaz’dan iyi haber gelirken, Marcao’nun da ilk 11’de görev alacak olması Fatih Terim’in elini güçlendiriyor.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Lazio’yu 1-0 yenen Galatasaray Velodrome Stadı’nda en kötü 1 puan hedeflerken, Terim’in Marsilya karşısında ilk 11’ini hemen hemen şekillendirdiği belirtildi. Kalede Muslera, sağda Yedlin, solda Van Aanholt, Marcao, Nelsson, Berkan Kutlu, Cicaldau, Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç ve Halil Dervişoğlu’na şans vermesi beklenen tecrübeli teknik adamın Diagne, Mostafa Mohamed, Feghouli, Oğulcan Çağlayan, Alpaslan Öztürk gibi tecrübeli oyunculara ‘hazır olun’ emri verdiği anlaşılırken, Galatasaray’ın buradan çıkaracağı puan ya da puanlarla Lokomotiv Moskova mücadelesine daha farklı bakacağı bildirildi.

UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya maçını bekleyen Galatasaray’da Göztepe galibiyetinin ardından sürpriz bir transfer görüşmesi gerçekleştiği ortaya çıktı. Fatih Terim’in sarı kırmızılı takımın kaptanı Halil Akbunar’la birebir konuştuğu öğrenilirken, Terim’in tecrübeli kanat oyuncusuna ‘Seni transfer etmek istiyorum’ dediği aktarıldı.

Feghouli ile yollarını ayırmak isteyen ve Ocakta Cezayirli yıldıza teşekkür etmeye hazırlanan Cimbom’un buradaki boşluğu Halil Akbunar’la doldurmayı hedeflediği anlaşılırken, Halil’in de Galatasaray’a son derece sıcak baktığı kaydedildi.

Göztepe ile 2026’ya kadar kontratı bulunan 27 yaşındaki milli futbolcu geçtiğimiz sezon 42 maçta 10 gol 10 asistlik performans sergilerken Halil’in bu sezon 7 maçta 1 gol 1 asistinin bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim