Demet Akbağ'ın başrolünde yer aldığı Hükümet Kadın bu akşam bir kez daha televizyon ekranlarında sinemaseverlerle buluşuyor. Filmde ekrana yansıyan tarihi ve doğal güzellikler oldukça dikkati çekiyor. Bu bağlamda Hükümet Kadın nerede çekildi, konusu nedir ve oyuncu kadrosunda kimler var sıkça merak ediliyor. Peki, Star TV ekranlarında yerli sinema kuşağında izleyenlerle buluşacak olacak olan Hükümet Kadın nerede ne zaman çekildi? Hükümet Kadın oyuncuları kimler ve konusu nedir? İşte bilgiler...

Hükümet Kadın nerede ne zaman çekildi? Hükümet Kadın oyuncuları kimler ve konusu nedir?

Bir BKM  Film yapımı olan Hükümet Kadın'ın yapımcılığını Necati Akpınar üstlendi. Yönetmenliğini ve senaristliğini ise başrol oyuncusu Sermiyan Midyat yaptı.

8.086.350 TL hasılatıyla 2013 yılında sinemalarda gösterime giren film, TV ekranlarında da büyük bir ilgiyle seyrediliyor.

İlerleyen yıllarda Hükümet Kadın 2 adında devam filmi de çekildi.

Hükümet Kadın filminin konusu: Sekiz çocuk annesi, okuma yazma bilmeyen ve politikayla ilgilenmeyen Midyatlı bir kadın olan Xate'nin (Demet Akbağ) kocası Aziz Veysel (Ercan Keşal) Midyat Belediye Başkanıdır. Aziz Veysel'in ani ölümü üzerine başkanlık koltuğunu devralan Xate'nin başına hem komik hem de duygusal olaylar gelecektir. Xate'nin kocası bir gün trafik kazasında hayatını kaybedince başkanlık koltuğuna Xate oturur. Ve kocasından kendisine yadigar kalan büyük bir projeyi yerine getirmek için yemin içer: İlçeyi ne pahasına olursa olsun suya kavuşturmak. İlçeyi suya ve elektriğe kavuşturur fakat 27 Mayıs Darbesi olur ve ilçenin suyu kesilir. Bir gün kızını evlendirir ama kızını evlendirdiği saatlerde kalp krizi geçirir ölür.

Hükümet Kadın filminin çekimleri, Mardin'in Midyat ilçesinde yapılmıştır.

Hükümet Kadın filminin oyuncu kadrosu;

Demet Akbağ - Xate
Sermiyan Midyat - Faruk
Mahir İpek - Ikram
Gülhan Tekin - Fehime
Burcu Gönder - Güle
Ercan Kesal - Aziz Veysel Nuroğlu
Nazmi Kırık - Ferhat
Cezmi Baskın - Eşekçi Feyzullah
Ayberk Atilla - Şeyhmuz
Sarp Aydınoğlu - Ögretmen
Bülent Çolak - Baran
Haki Biçici - Behçet
Renan Bilek - Müfettis Tugrul
Kemal Uçar - Komutan Celal
Muhammed Akay - İmam

Editör: TE Bilisim