2021 Mevduat stopaj indirimi uzatılacak mı? Stopaj indirimi ne zaman bitiyor? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Stopaj indirimi hakkında araştırmalar hız kazandı. Koronavirüs salgınından dolayı olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla son 1 yıldır uygulanan; konaklama, yeme-içme, ulaşım, işyeri kiralama ve diğer hizmetlerde uygulanan stopaj indirimi süresi, temmuz ayı itibarıyla uzatılmıştı. Peki, 2021 Mevduat stopaj indirimi uzatılacak mı? Stopaj indirimi ne zaman bitiyor? İşte detaylar…

2021 MEVDUAT STOPAJ İNDİRİMİ UZATILACAK MI?

Mevduat stopaj indiriminin uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu hakkında bir bilgi geldiği taktirde haberime ekleyeceğiz.

STOPAJ İNDİRİMİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Stopaj indirimi bugün sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, temmuz ayında yaptığı açıklamada "Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz. Böylece Türk lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim