Türkiye'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2014 yılında firar ettiği bilinen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu Önder Aytaç, Bosna Hersek'te son 5 yılda iki kez el değiştiren örgüt iltisaklı okullar hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Aytaç, "Bosna’daki hizmet hareketine ait okullar borç batağında mı? Bosna’daki öğretmenleri köle olarak mı görüyorsunuz? Neden maaşlarını çok az veriyorsunuz? Kıdem tazminatlarını ödemiyorsunuz? Bosna’da restoran ve turizm şirketi vb. işletmeler açmak ne zamandan beri hizmet oldu?" ifadelerini kullandı.

Geçmişte "Bosna Sema Eğitim Kurumları" olarak bilinen örgüt iltisaklı okulların önce ABD merkezli "Global Education" ve ardından İngiliz "Richmond Park Education" şirketine satılmasına da değinen Aytaç, "İngiliz şirketi aldı, Amerikan şirketi aldı, diyorlar ama o da dünyanın pek çok yerinde söyledikleri yalanın bir diğer çeşidi. Herkes biliyor kimlerin aldığını ya da almadığını. Mustafa Özcan, Talip Küçük, Mustafa Yeşil konsorsiyumu ya da bir çeşit diğer benzeri." dedi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA İKİ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sonrasında ABD merkezli "Global Education" isimli şirkete satılan Bosna Sema Eğitim Kurumları, 2018 yılında ise İngiliz "Richmond Park Education" isimli başka bir şirkete devredilmişti.

FETÖ iltisaklı okulları, özellikle darbe girişiminin ardından Bosna Hersek'te de ciddi manada öğrenci kaybına uğrarken, çareyi iki kez el değiştirmekte aramıştı.

Başkent Saraybosna’nın yanı sıra farklı şehirlerde de faaliyet gösteren okullar her defasında FETÖ bağlantısını reddetseler de Richmond Park Education’un 2018'deki müdürü Mehmet Kolukısa’nın Danimarka’daki FETÖ bağlantılı okulların eski müdürü olması, ayrıca kurumun temsilcisi olarak görülen Fatih Cingöz’ün de daha önce Irak’taki FETÖ iltisaklı okulların başında görev yapması dikkat çekmişti.

Öte yandan, okulların ilk sahibi ABD merkezli Global Education’un temsilcisi olan akademisyen Samuel Henry de daha önce yayımlanan birçok görüntüsünde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında olumlu ifadeler kullanmış, örgütün okullarına ziyaretler gerçekleştirmişti.

KAYNAK: BALKANNEWS

Editör: TE Bilisim