E-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti nedir? Çalışma Hayatım ne işe yarar? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. E-Devlet’in “Çalışma Hayatım” adlı yeni hizmeti bugün duyuruldu. Çalışanların çalışma hayatına dair tüm bilgilerine ulaşabildiği bu uygulama, turkiye.gov.tr üzerinden erişilebilir halde. Bunun üzerine vatandaşlar, E-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti nedir? Çalışma Hayatım ne işe yarar? diye araştırıyor. İşte Çalışma Hayatım görüntüleme ekranı ve hizmete ilişkin detaylar.

E-DEVLET ÇALIŞMA HAYATIM HİZMETİ NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı'nda sunulan "Araçlarım" bütünleşik hizmeti sonrasında "Çalışma Hayatım" adıyla yeni bir bütünleşik hizmet çalışmasının başlatıldığını söyledi. Bu hizmetle geçmiş hizmet dökümüne, sigorta primlerine ve emeklilik için kalan gün sayısı gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

"e-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan 'Çalışma Hayatım' hizmetiyle vatandaşlarımıza iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemler bütünleşik bir yapıda sunuluyor." diyen Koç, bu çalışmada pek çok kuruma ait hizmetin bulunduğunu vurguladı. Koç, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ve SGK hizmetlerinin konsept içine dahil edildiğini bildirdi.

ÇALIŞMA HAYATIM NE İŞE YARAR?

Çalışma Hayatım bütünleşik hizmetinin emekliler, çalışanlar ve iş arayanlar için modellendiğini anlatan Koç, bu bütünleşik hizmetle emeklilerin "Emeklilik İşlemleri" modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebileceğini belirtti. Çalışanların ise çalışan modülünden 4A, 4B, 4C tescil bilgilerine erişebileceğini, ne zaman emekli olabileceğini, 4C bordro, dil tazminatı, 4A/4B iş göremezlik ödemesi bilgilerini sorgulayabileceklerini belirten Koç, çalışanların şahıs ödemeleri, esnaf ve sanatkar sicil/oda bilgileri ve iş yeri kaydı/borcu yoktur belgesi sorgulama/doğrulama gibi hizmetlere kolaylıkla erişim sağlayıp işlemlerini gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.

E-DEVLET ÇALIŞMA HAYATIM EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Vatandaşların devlet kurumlarındaki tüm kayıtlarına erişebildiği e-Devlet Kapısı yeni bir hizmetle gündeme geliyor. "Çalışma Hayatım" adı verilen bu yeni hizmet, iş arayanların, çalışanların ve emeklilerin iş hayatına ilişkin tüm kayıtlarına erişim imkanı sağlıyor. Pek çok kuruma ilişkin verilerle hazırlanan bu hizmet, E-Devlet Çalışma Hayatım nedir, ne işe yarar sorusuyla gündeme geliyor. Çalışma Hayatım hizmeti ile hangi bilgilere ulaşılır? İşte merak edilenlerin yanıtı.

Editör: TE Bilisim