Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman, geçtiğimiz günlerde iddiaya göre "İktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem" açıklamasında bulunmuştu. Bu paylaşım üzerine Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 28 Eylül günü yayınlanan yazısında Karaman'ın sözlerini eleştirdi. 

"İKTİDARLA BERABER DİNİN YIPRANMASINA YOL AÇIYOR"

Kaleme aldığı yazısına "Hayreddin Hocama saygımı kaybetmek istemem ama bu, farklı düşündüğüm şeyleri ifade etmeme mani değil." Sözleriyle giriş yapan Taşgetiren, "Problem şurada ki, açıkladığı fikirler “Dinin görüşü” olarak algılanıyor, iktidarı savunma konumu da, dini iktidarın yedeğine koyuyormuş algısına yol açıyor. Bu da, iktidarla beraber dinin yıpranmasına yol açıyor. “Dinin izzeti” konusunda son derece duyarlı olduğunu bildiğim Hocanın bunu isteyeceğini sanmam. Siyasi iktidarın açık yanlışlarına da meşruiyet kılıfı giydiren bir din algısının genç beyinlerde nasıl bir tahribata yol açacağını Hayreddin Hocanın görmeyeceğini düşünemiyorum. Neden bunun farkında değilmiş göründüğünü de anlayabiliyor değilim." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Hayrettin Karaman'da bugün "Kardeşim Ahmet Taşgetiren" başlıklı yazısında sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, bu konuda kendisini eleştiren Ahmet Taşgetiren'e yanıt verdi.

"AKŞAM SABAH BUNLARI DİLE GETİRMENIN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLÜYORUM"

Sözlerini eleştiren Ahmet Taşgetiren'e cevap veren Karaman, "Adımı anarak yazmak yerine fikri dile getirerek yazsaydı veya telefonu açıp konuşarak yanlış yolda olduğumu söyleseydi bana bunca zararı vermemiş olurdu" dedi. Ahmet Taşgetiren'in “İktidarla alakalı duruşunu problemli bulduğumu belirtmeliyim” eleştirisine cevap veren Hayrettin Karaman, "Ben de onun İktidarla alakalı duruşunu problemli buluyorum" dedi. Karaman,  “Siyasi iktidarın açık yanlışlarına da meşruiyet kılıfı giydiren bir din algısına benim yazılarım sebep olamaz; çünkü ben ‘iktidar ne yaparsa doğrudur, meşrudur, caizdir’ demiyorum, demedim, demem" sözlerinde bulundu.

Karaman yazısına şu sözlerle devam etti; "Siyasi iktidarın açık yanlışlarına da meşruiyet kılıfı giydiren bir din algısına” benim yazılarım sebep olamaz; çünkü ben ‘iktidar ne yaparsa doğrudur, meşrudur, caizdir’ demiyorum, demedim, demem. Ben bu iktidarın da yanlışları, bir kısım yöneticilerin meşru olmayan davranış ve kazançları… olduğunu inkâr etmiyorum, üstünü de kapatmaya çalışmıyorum. Ancak akşam sabah yatıp kalkıp bunları dile getirmenin, abartmanın, genellemenin, yapılan güzel, faydalı ve doğru şeyleri hemen hiç dile getirmemenin… doğru olmadığını söylüyorum." 

"DAHA İYİ İKTİDAR OLMA İHTİMALİ OLMADIĞI İÇİN"

"Ben 'Her şeye rağmen bu iktidarı korumanın zaruretinden' bahsediyorum" sözlerinde bulunan Hayrettin Karaman, "Bu zarureti de 'mevcut şartlarda daha iyisinin iktidar olma ihtimali bulunmadığı, koalisyon vb. şeklinde bir iktidar iş başına geldiğinde fedâ edilemez ve menfaatçi bireylere değil, Müslüman kamuya ait birçok kazanımın elden çıkma tehlikesine' bağlıyorum. Bu kazanımların pek çoğunu da bu iktidar -her şeye rağmen- sağlamıştır. Tenkit edilsin, ama 'yıkıcılarla ağız, iş ve eylem birliği yapılmadan edilsin' diyorum." 

Editör: TE Bilisim