ABD'nin en saygın kurumlarından Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi'nden araştırmacılar, çoğu genç ya da orta yaşlı olan ve sağlıklı 46 yetişkin bireyden iki doz aşı olduktan hemen sonra ve 6 ay sonra aldığı kan örneklerini karşılaştırdı.

"ANTİKOR SAYISINDA 10 KAT AZALMA OLUYOR"

Kovid-19'un Delta, Beta ve Mu varyantlarına karşı gönüllülerin yaklaşık yarısının antikor geliştirdikleri görülürken, ikinci dozdan 6 ay sonra antikor sayısında azalma olduğu belirlendi.

Araştırmayı yürüten Bali Pulendran ve Mehul Suthar, "Çalışmamız Pfizer/ BioNTech aşısının yüksek seviyede antikor oluşumunu sağladığını ama bu seviyenin 7 aya kadar yaklaşık 10 kat azaldığını gösterdi" dedi.

"ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI BAĞIŞIKLILIĞI YENİDEN GÜÇLENDİRİYOR"

Araştırmayı yürüten bilim insanları Pulendran ve Suthar, "SARS-CoV-2 enfeksiyonuna karşı korunmak hala önemini koruyor. Bu bulgular 6 ile 7 ay sonra destekleyici bir doz aşının SARS-CoV-2 ve varyantlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendireceğini ortaya koydu" diye konuştu.

ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA: GÜÇLENDİRİLMİŞ AŞILARA İHTİYACIMIZ VAR

BioNTech'in kurucu CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin de İngiliz Financial Times'a verdiği mülakatta, Kovid-19'un hayatımızda kalmaya ve mutasyona uğramaya devam edeceğini, gelecek yıllarda güçlendirilmiş Kovid-19 aşılarına ihtiyaç duyulabileceğini aktardı.

KAYNAK: NTV

Editör: TE Bilisim