Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) yönetimi tarafından tahliye edilmek isteniyor.

TÜGVA'nın Büyükada'daki Adalar İlçe Temsilciliği binasının sözleşmesinin İBB tarafından tek taraflı olarak feshedilmesi ve tahliye kararı alınması büyük tepki çekti. Tek taraflı fesih kararı sonrası sabah saatlerinde birçok zabıta ve polis ekibi bölgeye geldi.

ZABITALAR DIŞARI ÇIKARILDI

Polis ekiplerince Büyükada İskelesi'nin üst bölümünde bulunan TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliğine giriş çıkış yapılmasına izin verilmedi.

TÜGVA temsilcileri hukuki sürecin sonlanması için bina içerisinde bekleyişini sürdürürken, içeride bulunan zabıta ekipleri ile bazı kişiler dışarı çıkarıldı.

VALİLİKTEN İBB’YE RET!

TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği'nin İBB ile kira sözleşmesinin devam ettiğine ilişkin açtığı tespit davası sürecinin devam ettiği, konuya ilişkin verilmiş bir mahkeme kararı olmaması nedeniyle Adalar Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği'nin İBB'nin tahliye talebini reddettiği öğrenildi.

“TAHLİYE TALEBİ HUKUKSUZ”

Öte yandan TÜGVA İstanbul İl Temsilciliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Adalar İlçe Temsilciliği binasının kullanım hakkının İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 2018'de imzalanan 10 yıllık kira sözleşmesi gereğince vakfa ait olduğu belirtilerek, ''TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği binası sabah saatlerinde hukuksuz bir tahliye teşebbüsüne uğramıştır.'' denildi.

SÖZLEŞME DEVAM EDİYOR

Kira sözleşmesinden kaynaklanan yükümlülüklerin eksiksiz bir şekilde yerine getirildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kira ücreti bir kere dahi geciktirilmeden düzenli olarak ödenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özel hukuka tabi sözleşmemizi haksız bir şekilde tek taraflı olarak feshettiğini beyan etmiş ve bu haksız feshin tarafımızca kabul edilmemesi akabinde Kaymakamlıktan tahliyemizi talep etmiştir. Kira sözleşmemizin devam ettiğine ilişkin açtığımız tespit davası sürecinin devam etmesi ve konuya ilişkin verilmiş bir mahkeme kararı olmaması nedeniyle Kaymakamlık ve Valilik, İBB'nin bu talebini reddetmiştir.

İBB’DEN BİNAYA BASKIN!

İBB, bu kararı tanımayarak, yetkisiz zabıta kuvvetlerinin kaba kuvvet kullanarak eşyalarımızı, hangi eşyaların götürüldüğüne ilişkin bir kayıt dahi tutulmadan, zorla binamızdan gasbetmiş ve bina dışına çıkarmıştır. Zabıta görevlileri sabah saatlerinden itibaren ilçe binamızın içinde, binadan çıkmamız halinde kalan eşyalarımızı da götürmek amacıyla takriben 30-40 kişilik bir ekiple, vardiyalı bir şekilde nöbet tutmaya devam etmektedir. Konuya ilişkin hukuki süreç başlatılmış ve halen devam etmektedir.''

"POLİS ZABITAYA SALDIRDI"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Koordinatörü İbrahim Beşinci; polis memurlarının CHP'li İBB ve CHP'li Adalar Belediyesi zabıtalarının gaspetmek için geldiği TÜGVA Adalar İlçe binasının önünde belediye zabıtalarının saldırısına uğradığını belirterek, "Zabıtalar polisimize saldırmış ve bir polisimiz karnından yaralanmıştır. Polise zabıtanın saldırması tarihte bir ilk olabilir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim