2021 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının ibadetleri ve zikirleri nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Rebiülevvel ayının başlayacağı tarih, araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Safer ayının sonuna gelmesiyle birlikte araştırmalarına hız veren vatandaşlar, bu ay içinde yapılması gereken ibadetleri de öğrenmek istiyor. Peki, 2021 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının ibadetleri ve zikirleri nelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde…

2021 REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN?

İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel bu yıl 7 Ekim 2021 tarihinde başlayacak 5 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.

Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak ediliyor.

Rebiülevvel, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. 'Rebî' kelimesi, Arapça'da 'bahar' anlamına gelir. Buna göre, 'Rebiülevvel' aynın kelime anlamı 'evvelki bahar'dır.

İslam aleminin son peygamberi olan Hz. Muhammed’in doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Gecesi, aynı zamanda Rebiülevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.

REBİÜLEVVEL AYININ İBADETLERİ VE ZİKİRLERİ NELERDİR?

Rebiülevvel ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır.

Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi (Mevlid Gecesi) ise iki rekat namaz kılınır.

Editör: TE Bilisim