Sabri İşbilen / İstanbul 

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıtalarının Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA) Adalar Temsilciliği'ne yaptığı baskın, eşyalara el koyması, polis ve çalışanları darp etmesi büyük tepki çekti. Üstelik CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun iftira ve tehdit dolu mesajları da skandalın boyutunu büyüttü.

MUHATAP İBB DEĞİL

Türkiye Gençlik Vakfı Avukatı Seçkin Koç, İBB'nin imza attığı hukuksuzluğun detaylarını Diriliş Postası'na anlattı. TÜGVA'nın söz konusu temsilcilik merkezini 2018 yılında kiraladığına dikkat çeken Koç, taraflar arasında İBB bulunmadığını belirterek, " Bizim kira sözleşmemizin tarafları bir tarafta Türkiye Gençlik Vakfı olarak biz varız, diğer tarafta ise İstanbul Şehir Hatları Anonim Şirketi var. İki tarafta kamuyu temsil etmeyen yerler." dedi.

HERHANGİ BİR ŞİKÂYET YOK

TÜGVA ile İstanbul Şehir Hatları Anonim Şirketi arasındaki kira sözleşmesine ilişkin de bilgiler veren avukat Koç, "Kira sözleşmesinde şöyle yazıyor; İstanbul Şehir Hatları Anonim Şirketi herhangi bir şekilde sözleşmeye aykırılık tespit ederse bunu yazılı olarak TÜGVA'ya iletecek. Eğer ki yazılı olarak iletilen hata düzeltilmezse fesih hakkı doğacak. Şuana kadar TÜGVA'ya iletilen herhangi bir tebligat söz konusu değil."

İBB DAVA BİLE AÇMADI

TÜGVA Adalar Temsiciliği'nin tahliye edilmesi için mahkeme kararı olması gerektiğinin altını çizen Seçkin Koç, şöyle konuştu: "Büyükşehir'in Adalarla ilgili bize açtığı hiç bir dava yok. Hem idari yargı da hem de adli yargıda bizim açtığımız davalar var. Eğer bir mahkeme kararı varsa bunu görelim. Açtığı dava yoksa mahkeme kararı nasıl olsun?"

MAHKEME KARARI İSTENDİ

İBB'nin 2886 sayılı kanunun 75. maddesinde göre tahliye talep ettiğini aktaran Koç, yaşanan süreci şöyle özetledi: "İBB, kaymakamlıktan 75. maddenin uygulanması talep etti. Biz itiraz ettik. Bunun üzerine kaymakamlık İstanbul Valiliği'ne sordu. Valilikte 11 sayfalık yazı yazıyor. Valilik netice olarak diyor ki; Burada adli yargıda bir tahliye kararı gerekir. 75. madde burada uygulanmaz. Kaymakamlıkta bu cevabı İBB emlak müdürlüğüne iletiyor."

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

KOÇ, İBB'nin mahkeme kararı olmaması, Adalar Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği'nin ret cevabına rağmen, yetkisini aşarak TÜGVA'ya baskın düzenlediğini belirtti. Temsilciliğe baskın düzenleyen, TÜGVA üyelerini darp eden zabıtalar ve CHP'li yöneticileri hakkında hukuki süreç başlattıklarını kaydeden Koç, TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği'nin çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim