Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğan açıklamasında "Kökenine, mezhebine bakmadan 84 milyonun her birine sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Yakın çalışma çevresinde pek çok Adanalı bulunan birisi olarak şehrin lezzetlerine aşinalığımızı hamdolsun hiç kaybetmedik. Uluslararası Adana Lezzet Festivali mutlaka önemle üzerinde durulması, desteklenmesi gereken bir etkinliktir. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adana, 6 bin yılı bulan bir geçmişe sahip.

"AYRIM YAPMADAN 84 MİLYONUN HEPSİNE SAHİP ÇIKIYORUZ" 

Kökenine, mezhebine bakmadan 84 milyonun her birine sahip çıkıyoruz. Adana, başlattığımız demokrasi ve kalkınma atılımının da en önünde yer almıştır. Bu şehirden asla ülkeye ve millete zarar getirecek iş çıkmaz. Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, limanıyla, gastronomisiyle ülkemize değer katan Adana'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize düşen görev de o şehrin kalkınmasıdır. Adana'ya bu vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyorum. Adana'nın tüm güzelliklerine sahip çıkıyor, geliştirmek için çalışıyoruz. Bugün burada Adana Lezzet Festivali'nde bir araya gelmiş olmamız şehrimizi hedeflerine ulaştırmak için daha çok çalışma, daha çok gayret etme kararlılığımızın bir ifadesidir.

Festivalimizin Sıfır Atık prensibiyle düzenlenmesini de Paris İklim Anlaşması'nı onayladığımız şu günlerde yeşil kalkınma devrimimizin şimdiden başladığının önemli bir işareti olarak görüyorum.

Editör: TE Bilisim