Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman, hangi gün? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. 11 Ekim tarihi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edildi. 2012 yılından bu yana kutlanmaya devam eden Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında farkındalık yaratmak için bugün birçok kişi mesaj paylaşacak. Peki, Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman, hangi gün? 2021 Dünya Kız Çocukları Günü mesaj ve sözleri!

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Dünya Kız Çocukları Günü her yıl 11 Ekim'de dünya genelinde kutlanan özel bir gündür. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik için farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır.

2021 DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJ VE SÖZLERİ!

Toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının; 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü...

Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onları ayırt etmeden sevgi ile büyüterek geleceğimizi koruyalım…

Bana dünyayı kucakla deseler, ben gider kızıma sarılırım.. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun

Bugün Dünya Kız Çocukları Günü… Kızlarımızı okutacağız, bu topraklara yararlı birer bireyler haline getireceğiz.

Kız çocuklarımızın ömürleri boyunca kötü koşullara maruz kalmaması için toplumumuzu eğitmeli farkındalığı artırmalıyız. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun!

Maalesef dünyanın birçok bölgesinde hala cinsiyete dayalı kötü muamele devam ediyor. Bunun önüne geçmek için dünya geneli eğitim seviyesini artırmalı ve her kültüre eşitliği aşılamalıyız. Hala cinsiyeti yüzünden zarar gören dünyadaki tüm kız çocuklarının farkına varalım!

Editör: TE Bilisim