BEŞTEPE’DEKI Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2 özel harekat polisinin şehit olduğu saldırıya değinerek "Gereken adımları atacağız" dedi. Ülkemizin sınırlarını hedef alan terör saldırıların tahammül sınırlarını aştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan " Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız” mesajını verdi.

“FIRSATÇILARI YAKINDAN TAKIP EDIYORUZ"

"Fahiş artışların yaşandığı bir dönemde çoğu ülke pahalılık yanında ciddi mal ve ürün sıkıntısıyla karşı karşıyadır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Artık daha çok üreten, ihraç eden, kazanan özel sektörümüzün de kendi çalışanlarını aynı şekilde koruyacak bir anlayışı ortaya koyacağına inanıyorum. Milletimizin mağduriyetine yol açan fırsatçıları yakından takip ediyoruz, önceğimiz milletimizin huzurudur, geleceğidir” dedi.

BIR BAKANLIĞIN ADI DEĞIŞTI

Türkiye’nin iklim konusunda yeni bir döneme girdiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönem için yeşil kalkınma devrimini tüm çalışmaların merkezine yerleştirerek öncü ve etkin rol üstlenmekte kararlıyız. Hükümet olarak üzerime düşünleri yaptık, yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni ismi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı olarak değiştiriyor bünyesinde iklim değişikliği ve koordinasyon birimi kuruyoruz." açıklamasını yaptı.

SALGIN TEDBIRLERINE DEVAM

Pandemi sürecinde alınan tedbirlere özen gösterilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki eğitim AR-GE merkezlerinde geliştirilen Kovid-19 antijen test kiti aşamasına geldik. Salgın tedbirlerine riayet etmeyi bir müddet daha sürdürmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim