Kaya Temel / İstanbul

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadyumu’na sponsor olan firmayı açıkladı. Sarı-Kırmızılılar, NEF ile anlaşmaya varırken, 10 sezon için 725 milyon TL’lik sözleşmeye imza attı. Başkan Elmas, Kemerburgaz sponsoru için ise diğer markalar seslendi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve  NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur sponsorluk anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu.

BAŞKA MARKALAR BEKLENİYOR

Gazetemiz Spor Müdürü Kaya Temel’in, “Galatasaray’ın yeni sponsoru Nef, Kemerburgaz projesine bir katkısı olacak mı?” sorusuna Burak Elmas, “Galatasarayın böyle bir sorunu var. Erden Bey gönülden Galatasaraylı olduğu için sizin bildiğiniz ve bilmediğiniz birçok yerde Galatasaraya çok büyük destekleri var. Yaptığı hizmetleride gönülden yapan bir insan. Biraz bırakında Galatasarayı seven diğer markalar projelerimizde birlikte olsunlar” diye cevapladı.

EN YÜKSEK BEDELLİ SPONSOR

Burak Elmas yaptığı açıklamada, “ Türk spor tarihinin en yüksek bedelli stadyum isim sponsorluğu anlaşması oluyor bu. Bir önceki stadyum isim anlaşması 30 milyon TL artı KDV’ydi. Türk spor tarihinin en büyük stadyum isim sponsorluğu oldu. Sponsorluk bedelini Türk Lirası üstünden belirledik. 10 sezon için bir anlaşma yaptık. Toplam 725 milyon TL’lik bir anlaşmaya imza atıyoruz. Forma anlaşmasıyla birlikte Galatasaray tarihinin en önemli anlaşma olduğunu ifade edelim.’’ ifadelerinde bulundu

“BURASI EVİMİZ”

Nef Başkanı Erdem Timur ise, ‘’Ben bir Galatasaray taraftarıyım. Bizim için burası Ali Sami Yen Stadı. Biz bunun farkındayız. Bizim için en değerli isim bu. NEF, bu sorumluluğun farkında. Burası bizim evimiz. Galatasaray, Türkiye’nin uluslararası anlamda dünyada en değerli 1-2 markasından biri.” ifadelerine yer verdi.

‘YAYIN İHALESİ İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA VAR’

Yayın ihalesiyle ilgili şu anda bir çalışma var. Biz de bu komisyonun içinde yer alıyoruz. TFF yayın ihalesini kanunen götüren kuruluş. Onlarla beraber çalışıyoruz. Naklen yayın ihalesinden Türk futbolunun ve kulüplerimizin en faydalı, kazançlı şekilde çıkmasını ümit ediyoruz.

Editör: TE Bilisim