15 Ekim Cuma namazı saatleri tüm yurtta araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre vatandaşlar ikamet ettikleri illerde cuma namazı saatini öğrenerek şimdiden maddi ve manevi hazırlıklarını yapmaya başlıyor. Cuma günleri öğle namazı vaktinde eda edilen cuma namazını kılmak için camilere gidecek olan vatandaşların merak ettiği "Cuma namazı saat kaçta? 15 Ekim 2021 İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati kaç?" sorusunun yanıtı haberde.

Cuma namazı saat kaçta? 15 Ekim 2021 İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati kaç?

Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurduğu vakitlerde başta üç büyük ilimizde olmak üzere şöyle olacak;

İSTANBUL: 12:55

ANKARA: 12:39

İZMİR: 13:02

15 Ekim il il cuma namazı saatleri için tıklayınız!

Cuma namazı kaç rekat?

Cuma namazı 10 rekattır. 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet olarak kılınmaktadır.

Son sünnetten sonra 4 rekat Zuhr-ı Ahir ve 2 rekat da vaktin son sünneti ilave edilir. Cuma namazı cuma günü öğle vaktinde kılınır. Cuma namazı tek başına kılınmaz, cemaatle kılınır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre cuma namazının farzı iki rekattır. Bununla birlikte farzdan önce dört rekat, farzdan sonra dört rekat olmak üzere sekiz rekat da sünneti vardır. 

İmam Ebû Yusuf’a (r.a.) ve İmam Muhammed’e (r.a.) göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekattır. Bu görüşün Hz. Ali’den (a.a) rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285)

Editör: TE Bilisim