2021 Mevlid Kandili hangi gece? Mevlid Kandilinde neler yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Bu mübarek kandilde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumu vesilesiyle milyonlarca Müslüman Allah’a el açarak dua edip günahlarının affını isteyecek. Bu özel günü en iyi şekilde geçirmek isteyenler, Mevlid Kandili ibadetleri ve duaları için araştırma yapıyor. Peki, 2021 Mevlid Kandili hangi gece? Mevlid Kandilinde neler yapılır? İşte, Diyanet takvimi ile 2021 Mevlid Kandili tarihi, günü ve yapılacak ibadetler.

2021 MEVLİD KANDİLİ HANGİ GECE?

Arapça "wld" kökünden türetilen "mawlid" sözcüğü "doğum" anlamına gelmektedir. Dilimize mevlid/mevlit şeklinde geçen bu kelime, Hz. Muhammed'in doğumunu ve bu kutlu olay için okunan ilahileri izah etmek üzere kullanılır.

2021 Mevlid Kandili bu yıl 17 Ekim Pazar gününe denk gelmektedir. Dolayısıyla gelecek hafta Pazar gecesi bu kutlu gece kutlanacak.

MEVLİD KANDİLİNDE NELER YAPILIR?

Kandil geceleri için özel bir ibadet şekli bulunmamaktadır. Peygamber Efendimiz mübarek gün ve gecelerin ibadetlerle değerlendirilmesini tavsiye buyurmuş, bu gecelerde vakit ve kaza namazlarının kılınmasını önermiştir. Ayrıca tövbe ve istiğfarda bulunmak, zikir çekmek, dua etmek önerilir. Bu gecelerde Kur'an-ı Kerim okumak, peygamberlerin hayatını okumak ve öğrenmek de mühimdir.

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullah'ın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak sevap olarak nitelendirilebilir.

Editör: TE Bilisim