TUZLA Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İmamoğlu’nun seçildiği günden itibaren İBB’yi uyku moduna aldığını ifade etti. Enkaz edebiyatı yapılmasına da sert tepki gösteren Yazıcı, “Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanlığı’nı kaç yıl yaptı biliyor musunuz? Üç yıl yaptı. Üç yıl da merkezi hükümet kaç defa parasını vermedi. Ama Recep Tayyip Erdoğan, bu milleti çöpten çukurdan, çamurdan hepsinden kendi gayreti ve çabası ile kurtardı. Bunları yaptı ki bu millet ülkenin başına getirdi” dedi.

“İBB UYKU MODUNDA DEVAM EDİYOR”

İBB’nin Tuzla’da AK Parti döneminde başlatılan projeleri bile 28 ay geçmesine rağmen tamamlamadığını örnekler vererek açıklayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da yan yollar bitmedi, köprüler bitmedi, ulaşım sorunları çözülmedi. İBB uyku modunda devam ediyor. Her şey çok müthiş diyor ama 13 bin kişiyi işten atıp, 45 bin kişiyi işe alıyorsunuz. Bir çalışanı dahi işten çıkarmayacağım diye söz veriyorsunuz” diye konuştu.

150 MİLYON EURO DAHA KREDİ TALEP EDİLDİ

Yazıcı, İBB’nin Tuzla Metrosu için 150 milyon euroluk kredi talep ettiğini belirterek, “İmamoğlu, seçim zamanı Tuzla’ya gelince şu söylendi. ‘Tuzla Metrosu’nu çok önemsiyoruz. Tuzla Metrosu’nu mutlaka ilk 5 yılda Tuzla’ya getireceğiz. Bütçe konusuna baktığımız zaman, İBB 580 milyon dolar kredi alınca Tuzla Metrosu da vardı içerisinde. Dün İBB Meclisi’nde Tuzla Hattı için 150 milyon euro daha kredi talep edildi” dedi.

28 AYDIR YOL YAPILACAK

Yazıcı, 28 ay geçmiş olmasına rağmen Tuzla’da yan yolların açılmadığını belirterek, “280 bin Tuzlalı 1-2 saat oralarda zaman kaybediyor. Yan yollar biterse en azından alt ile üst arasında geçişler rahatlayacak. Bitirin şunu artık” dedi. Yazıcı, “Tuzla’daki koku sorununu hiç gündeme getirmiyorsunuz ama bu sorun artık ortadan kalksın. Tuzla’da katı atık yakma sistemi, 2017 itibariyle başlanmıştı. 2019’a yetiştirilmeye çalışılan projelerden bir tanesiydi. Ama ben bakıyorum yok. İBB Başkanı, ‘Biz bu kokuyu gidereceğiz’ demişti. Tuzla’da koku ile alakalı ne yaptınız? O bile bitmedi” dedi.

Editör: TE Bilisim