Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019’da başlattığı evlat nöbeti 777’nci gününde sürüyor. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, evladına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini söyledi.

“KIZIMI HDP KAÇIRDI”

PKK ve HDP’den kızını istediğini ifade eden Koç, “Kızım HDP’liler tarafından kaçırılarak terör örgütü PKK’ya verildi. Kararlıyız, evlatlarımızı almadan HDP’nin kapısından ayrılmıyoruz.” diye konuştu. 777 gündür evlat nöbetini sürdürdüklerini ifade eden baba Süleyman Aydın ise, Türkiye’nin dört bir yanından gelen anne ve babaların HDP il binası önünde çocuklarını istediğini belirtti.

“İMAMOĞLU BİZİ ZİYARET ETMEDİ”

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’a geldiğini ifade eden Aydın, “İlk önce evlat nöbeti tutan aileler olarak çok sevindik. Maalesef sonra üzüldük. Ekrem İmamoğlu bizi ziyaret etmedi, acımızı paylaşmadı. Maalesef genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret etmedi.” şeklinde konuştu.

“CHP’Yİ VİCDANA DAVET EDİYORUZ”

İmamoğlu ve CHP’ye tepkisinin dile getiren Aydın, “Bize destek versinler, bu anne ve babaların feryadını artık duysunlar. Kararlı bir şekilde burada mücadelemize devam edeceğiz. HDP ve CHP’yi de vicdana davet ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim