Dar zamanların kolay lezzetli en kolay tatlı tarifleri arasında yer alan enfes krem karamel tarifi ve krem karamel malzeme listesi yazımızd aolacak. Hem hafif hem de lezzetli sütlü tatlıları sevenler için harika bir seçim. İşte Tam ölçülü krem karamel tarifi! Krem karamel nasıl yapılır? Detaylar içerikte..

Tam ölçülü krem karamel tarifi! Krem karamel nasıl yapılır?

7 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
1 kg. süt

Karamel için Malzemeler

10 yemek kaşığı toz şeker (her kap için 1 kaşık)

Krem karamel nasıl yapılır?

Karamel için 10 yemek kaşığı toz şekeri bir tavaya koyun. Orta kısık ateşte şeker yanana kadar tutun. Ağız tadınıza göre daha az veya daha fazla yakabilirsiniz. Sonra, hiç bekletmeden kaplarınıza birer kaşık dökün ve donmaya bırakın. Sütü bir tencereye boşaltın ve ateşe koyup ısınmaya bırakın.

Bu arada geniş bir karıştırma kabına 7 yumurtayı kırın. 1 bardak toz şekeri, 1 paket vanilyayı ve 1/2 limon kabuğu rendesini ekleyin. 3-5 dakika mikser yardımıyla karışım iyice özdeşleşene kadar çırpın. Karıştırmaya devam ederken sıcak sütü azar azar ilave edin ve 1-2 dakika karıştırıp karamelli kaplara paylaştırın.

Fırın tepsisine karamel kaplarınızı dizin. Kapların dibini, 2 parmak kaplayacak şekilde sıcak su koyun. Suya biraz limon sıkarsanız kaplarınızın kararmasını önlemiş olursunuz.

160-170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin.

Piştikten sonra oda sıcaklığına getirin ve en az 12 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Editör: TE Bilisim