MİT’ten yabancı ülkelerin hücre yapılanmalarına ve terör gruplarına gerçekleştirdiği başarılı operasyonları devam ediyor.

Türkiye’de casusluk faaliyeti yürüten 3’er kişiden oluşan 5 Mossad hücresi MİT’in 7 Ekim 2021'de gerçekleştirdiği nokta operasyonuyla çökertildi.

Sabah.com’un haberine göre bir yıldır büyük bir gizlilikle yürütülen operasyon sonucunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler veya Türkiye'de ikamet eden yabancı öğrencilerle ilgili biyografik istihbarat toplayarak casusluk yapan İsrail istihbarat şebekesinin bütün şifreleri çözüldü.

Haberde Arap asıllı olan casusların Türkiye aleyhine yürüttükleri faaliyetlerle ilgili olarak ayrıntılı bir şekilde sorgulandı. Sorgulamanın ardından soruşturmanın derinleştirilmesi ve kapsamlı bir iddianame hazırlanması bekleniyor.

MİT'in yürüttüğü operasyon neticesinde çökertilen casusluk şebekesinin özellikle bir hücresi yürüttükleri faaliyetleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu hücrenin üyeleri, İsrail gizli servisi Mossad'ın saha sorumluları ile ağırlıklı olarak yurtdışında irtibat kurdu, görüştü. Bu görüşmelerden sonra İsrail için önem arz eden bilgi ve belgeler istihbari yöntemlerle elde edildi ve istihbarat terminolojisinde 'case officer' adı verilen saha sorumlularına verildi. Bu süreçte FETÖ'nün sıklıkla kullandığı metot olan umuma açık büfe ve ankesörlü telefon yöntemiyle haberleşme sağlandı.

Öte yandan, yabancı uyruklu veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bazı öğrencilerin bilgileri de Mossad’a para karşılığında satıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra Filistinlilerin Türkiye’de faydalandığı imkan ve faaliyetlere dair bilgiler sızdıran ve 2015’te Türkiye’ye giriş yapan A.B’nin Haziran 2021’de Maltepe’de polise kayıp şahıs olarak bildirildiği de gelen bilgiler arasında.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: TE Bilisim