Levent Gültekin

Süper Lig’de son 3 haftada önce Göztepe, ardından Ç.Rizespor ve Konyaspor galibiyetleriyle bir anda kendisine gelen Galatasaray lider Trabzonspor’la puan farkını 4’e indirdi.

Son oynanan Konyaspor karşılaşmasında rakibinden büyük baskı yiyen, hatta 70.dakikada topun hakimiyetini tamamen (70-30) İrfan Palut ve öğrencilerine bırakan Fatih Terim zorlu mücadeleden 3 puanla çıksa da oynanan futbol iç açmazken, dün Moskova deplasmanında alınan 1-0’lık galibiyet morallerin yerine gelmesine yetti.

Marcao – Nelsson ikilisiyle UEFA Avrupa Ligi’nde henüz kalesinde gol görmediği gibi 3 maçta 7 puan alan Galatasaray’ın gruptan çıkması hemen hemen kesinleşirken, sarı kırmızılıların bu turnuvada şu ana kadar yayın gelirleriyle birlikte 14 milyon euro’yu kasasına koyması ise büyük sevinç yarattı.

UEFA Avrupa Ligi’nde 3 maçta grubun tayinini belirleyen Galatasaray’da Pazartesi günü oynanacak olan Beşiktaş derbisi için hazırlıklara başlanırken, Fatih Terim’in ilk 11 haricinde sonradan oyuna soktuğu futbolcuları da göz önünde bulundurduğunda Feghouli’ye hiç şans vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

3-2 biten Ç.Rizespor maçının 72.dakikasında oyundan alınan Cezayirli yıldız Barış Alper Yılmaz’ın geri dönüşüyle yedek kulübesine hapsolurken, Terim’in tecrübeli futbolcuyla devre arasında yollarını ayıracağı bilgisi verildi. Milli Takımda iyi bir performans sergilemesine rağmen Galatasaray’da 7 maçta sadece 1 gol atan Feghouli’yle Ocak ayında masaya oturulacağı anlaşılırken, 31 yaşındaki futbolcunun da şimdiden arayışlara koyulduğu bildirildi.

Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Cicaldau, Morutan gibi isimlere şans veren Fatih Terim’in Feghouli’nin üzerini kesin olarak sildiği belirtilirken, deneyimli çalıştırıcının Feghouli haricinde Assuncao’yu da kulübüne geri göndereceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim